Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Anutin εκφράζει ανησυχίες σχετικά με την πρόταση να επαναταξινομηθεί η κάνναβη ως παράνομο ναρκωτικό στην Ταϊλάνδη

Εθνικός-

Στις 10:45 π.μ., στις 9 Μαΐου 2024, ο κ. Anutin Charnvirakul, Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εσωτερικών, ανέφερε δημόσια την περίπτωση πρότασης για επαναταξινόμηση της κάνναβης σε παράνομη ναρκωτική ουσία τύπου 5.

Προηγουμένως, ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Srettha Thavisin είχε ασχοληθεί με ζητήματα ναρκωτικών και υποστήριξε την επαναταξινόμηση της κάνναβης ως παράνομου ναρκωτικού τύπου 5.

Σε απάντηση στη δήλωση του Srettha, ο Anutin εξέφρασε τη γνώμη του ότι για να επαναταξινομηθεί η κάνναβη σε ναρκωτικό, το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας της Ταϊλάνδης έπρεπε να μελετήσει περαιτέρω, καθώς η αποποινικοποίηση της κάνναβης είχε αρχικά ανακοινωθεί από την Εθνική Επιτροπή Πρόληψης και Καταστολής Ναρκωτικών στην προηγούμενη κυβέρνηση στο 2022.

Η κάνναβη είχε σαφείς λόγους αποποινικοποίησης από την προηγούμενη κυβέρνηση όταν ο Ανούτιν ήταν υπουργός Δημόσιας Υγείας, ωστόσο, δεν ακολουθήθηκαν νομικές ρυθμίσεις για τον έλεγχο της χρήσης κάνναβης. Ο Anutin είχε προτείνει τις νομικές ρυθμίσεις που πέρασε η πρώτη ημερήσια διάταξη στη Βουλή, αλλά η δεύτερη ατζέντα δεν πέρασε. Ο Anutin είπε στο κοινό ότι η μη ψήφιση κανονισμών για τη μαριχουάνα βασίζεται στην πολιτική και όχι στη λογική ή λόγους υγείας.

Από την πρώτη φορά που αποποινικοποιήθηκε η κάνναβη, περισσότεροι από 6,000 κατάδικοι για κατηγορίες που σχετίζονται με την κάνναβη αφέθηκαν ελεύθεροι και ορισμένοι από αυτούς ήταν παραδοσιακοί γιατροί και ασθενείς που χρησιμοποιούσαν κάνναβη για ιατρικούς και υγειονομικούς σκοπούς.

Ο Anutin πρόσθεσε ότι εάν η κάνναβη επαναποινικοποιηθεί, οι γιατροί του Υπουργείου Δημόσιας Υγείας θα πρέπει να επιδείξουν ιατρικά στοιχεία που έχουν αξιολογηθεί από ομοτίμους που να εξηγούν ξεκάθαρα τι έχει αλλάξει από το 2022 και γιατί η κάνναβη πρέπει να είναι ξανά ναρκωτικό και να μην βασίζονται οι αποφάσεις σε πολιτικές ή προσωπικές ηθικές, θρησκευτικές και ηθικές απόψεις.

Ο Anutin αναρωτήθηκε επίσης εάν ήταν σοφό να βάλεις πίσω στη φυλακή ανθρώπους που δεν είχαν κάνει άλλο έγκλημα για χρήση κάνναβης. Εκατομμύρια άνθρωποι, σημειώνει η TPN, φέρεται τώρα να καλλιεργούν κάνναβη στο σπίτι και να κάνουν το φυτό ξανά ναρκωτικό θα τους έκανε αμέσως εγκληματίες με τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν μεγάλα πρόστιμα και φυλάκιση.

Είτε το ψήφισμα να γίνει ξανά ναρκωτική ουσία η κάνναβη θα περάσει ή όχι, θα ήταν σύμφωνα με τους νόμους της Ταϊλάνδης, είπε ο Anutin, και όχι με βάση τη γνώμη ή την πολιτική ενός ατόμου.

Τα εθνικά μέσα ενημέρωσης της Ταϊλάνδης ζήτησαν από τον Anutin εάν η επαναταξινόμηση της κάνναβης σε ναρκωτικό θα επηρέαζε τη δημοτικότητα του Κόμματος Bhumjaithai ή όχι (ο Anutin είναι ο ηγέτης αυτού του κόμματος, το οποίο ώθησε την αποποινικοποίηση της κάνναβης ως την κύρια πλατφόρμα τους το 2022).

Ο Anutin αποκάλυψε δημόσια ότι τα μέλη του κόμματος έκαναν όπως υποσχέθηκαν να αποποινικοποιήσουν τη χρήση κάνναβης. Ωστόσο, η σημερινή κυβέρνηση ήταν αυτή που διαμορφώνει πολιτική.

Το κόμμα Bhumjaithai προδόθηκε από την κυβέρνηση και ο κόσμος επηρεάστηκε πολύ, παρατήρησε ο Anutin.

Ο Anutin είπε στο κοινό ότι το κόμμα θα ενημερώσει την κυβέρνηση ότι η κάνναβη έχει πλεονεκτήματα έναντι των μειονεκτημάτων που βασίζονται στη λογική και τις πληροφορίες.

Σαφώς, οποιοσδήποτε δρόμος για να γίνει η κάνναβη ξανά παράνομο ναρκωτικό στην Ταϊλάνδη θα είναι ένας πολύ δύσκολος δρόμος με παθιασμένα συναισθήματα και επιχειρήματα από όλες τις πλευρές.

Αυτό το άρθρο εμφανίστηκε αρχικά στον αδελφό μας ιστότοπο The Pattaya News.

Εγγραφή
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.