Οι μεγαλύτερες ιστορίες του Πουκέτ από την περασμένη εβδομάδα: Ξένοι αναβάτες μοτοσικλετών συνελήφθησαν για ζημιά σε αλυσίδες αστυνομίας και πολλά άλλα

Ακολουθεί η εβδομαδιαία μας εκπομπή στην οποία επισημαίνουμε τις κορυφαίες τοπικές ιστορίες στην περιοχή μας του Πουκέτ από την περασμένη εβδομάδα. Ο αριθμός των ιστοριών διαφέρει από εβδομάδα σε εβδομάδα.

Αυτά επιλέγονται και επιμελούνται από τη συντακτική μας ομάδα και έχουν σχεδιαστεί για να μπορούν οι αναγνώστες μας να ενημερώνονται γρήγορα για σημαντικές ιστορίες που μπορεί να έχουν χάσει. Δημοσιεύουμε πολλές ιστορίες καθημερινά και είναι εύκολο να χάσουμε τα ίχνη σημαντικών γεγονότων ή αλλαγών στην περιοχή μας. Κάνουμε εθνικές ανακεφαλαιώσεις σε ξεχωριστό άρθρο, Αυτές είναι μόνο οι κορυφαίες τοπικές ιστορίες στο Πουκέτ.

Δεν έχουν ιδιαίτερη σειρά σπουδαιότητας, αλλά κατά προσέγγιση με σειρά δημοσίευσης. Αυτά είναι από τη Δευτέρα 29 Απριλίου έως την Κυριακή 5 Μαΐου 2024

1. Μια διαφωνία για την πληρωμή του ναύλου ταξί έγινε βίαιη όταν ένας αλλοδαπός επιβάτης επιτέθηκε σε οδηγό Tuk Tuk στο Πουκέτ.

Ένας Βρετανός συνελήφθη στο Κράμπι αφού φέρεται να επιτέθηκε σε οδηγό ταξί Tuk Tuk στο Πουκέτ για μια διαμάχη για την πληρωμή ναύλου.

Τα προβλήματα με τα ταξί συνεχίζουν να εμφανίζονται τακτικά στις ειδήσεις στο Πουκέτ.

2. Η αστυνομία του Πουκέτ συνέλαβε έναν Τούρκο που πιάστηκε στα πράσα να κόβει μια αστυνομική αλυσίδα.

Ένας Ρώσος αναβάτης μοτοσικλέτας συνελήφθη τελικά, αφού έκοψε επιτυχώς μια αστυνομική αλυσίδα που είχε κλειδώσει τη μοτοσικλέτα του σταθμευμένη σε χώρο στάθμευσης και στη συνέχεια απομακρύνθηκε με ταχύτητα.

Δύο Γάλλοι συνελήφθησαν αμέσως την Πέμπτη (2 Μαΐουnd) ενώ προσπαθούσαν να σπάσουν μια αστυνομική αλυσίδα που κλείδωσε μια μοτοσικλέτα που στάθμευε σε μια ζώνη απαγόρευσης στάθμευσης στην Πατόνγκ.

Αποδεικνύεται ότι είναι πολύ κακή ιδέα να σπάσεις αλυσίδες αστυνομικών μοτοσυκλετών στην Ταϊλάνδη.

3. Ο πρώην πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Thaksin Shinawatra επισκέφτηκε προσωπικά την οδό Bangla στην Patong το βράδυ της Τρίτης (30 Απριλίουth).

Ο Τακσίν δεν έδωσε στη δημοσιότητα δήλωση και δεν φάνηκε ότι επισκέφτηκε πραγματικά κλαμπ, μπαρ ή καταστήματα κάνναβης κατά την επίσκεψή του.

4. Ένας Νεοζηλανδός συνελήφθη αφού έπαιξε πυροτεχνήματα στην παραλία Patong μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης (2 Μαΐουnd).

Το Phuket Express σημείωσε ότι η τιμωρία για αυτό είναι φυλάκιση έως τρία χρόνια ή πρόστιμα έως 60,000 μπατ ή και τα δύο.

5. Την Πέμπτη, 2 Μαΐου, ένας Βρετανός υπήκοος συνελήφθη στο διεθνές αεροδρόμιο του Πουκέτ για μεταφορά κοκαΐνης.

Αυτό δεν είναι το πρώτο περιστατικό όπου ένας τουρίστας έφτασε στο αεροδρόμιο του Πουκέτ με κοκαΐνη μέσα στο διαβατήριό του, καθώς παρόμοιο περιστατικό έλαβε χώρα σε Αυστραλό υπήκοο, όπως φαίνεται παρακάτω, τον Νοέμβριο του 2023.

6. Ένας Αμερικανός, ο οποίος ταυτοποιήθηκε μόνο ως ο κύριος Άλι, ηλικίας 36 ετών, συνελήφθη από αξιωματικούς της Υπηρεσίας Μετανάστευσης του Πουκέτ την Παρασκευή, 3 Μαΐου, περίπου στις 11:00 π.μ.

Ωστόσο, δεν έγινε ρητή αναφορά στην εικαζόμενη επίθεση από τους αστυνομικούς.

Αυτά για αυτήν την εβδομάδα. Να είσαι ασφαλής!

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.