Εθνικός-
Την 1η Μαΐου 2024, τα εθνικά μέσα ενημέρωσης της Ταϊλάνδης ανέφεραν στατιστικές για τις εργάτριες του σεξ ανά χώρα και φύλο που έγιναν από τη Διεθνή Ένωση Εργαζομένων του Σεξ με αφορμή την Ημέρα της Εργασίας.
Οι εργάτριες του σεξ στην Ταϊλάνδη αγωνίζονταν για τη νομιμοποίηση της πορνείας για τα βασικά και επαγγελματικά τους δικαιώματα. Αναφέρθηκε ότι νωρίτερα αυτό το έτος (2024), οι εκπρόσωποι του Empower Foundation και των εργαζομένων του σεξ υπέβαλαν επιστολή σε διάφορα πολιτικά κόμματα της Ταϊλάνδης για να απαιτήσουν βασικά δικαιώματα και ευημερία από την κυβέρνηση που θα έπρεπε να είναι ίσα με άλλα επαγγέλματα.
Το νομοσχέδιο φτιάχτηκε και άνοιξε για γνωμοδότηση για περισσότερα από πέντε χρόνια από κάθε τομέα. Ωστόσο, η ιστορία δεν ακούστηκε από τον Νοέμβριο του 2023 χωρίς λόγο. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων του σεξ ανησυχούσαν ότι οι προσπάθειές τους μπορεί να ήταν μάταιες, είπε η κα Chatchalawan Muangchan, η ακτιβίστρια από το Empower Foundation.
Έδειξαν τα εθνικά μέσα ενημέρωσης της Ταϊλάνδης Οι στατιστικές για τις εργάτριες του σεξ από τη Διεθνή Ένωση Εργαζομένων του Σεξ κατατάσσουν τις πρώτες 20 χώρες το 2024. Τα αρχικά στατιστικά στοιχεία έγιναν στις 11 Οκτωβρίου 2023.
Η κατάταξη των 10 κορυφαίων χωρών σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία θα μπορούσε να στρογγυλοποιηθεί ως εξής:
Κίνα 5,000,000 άτομα, Ινδία 3,000,000 άτομα, Ηνωμένες Πολιτείες 1,000,000 άτομα, Φιλιππίνες 800,000 άτομα, Μεξικό 500,000 άτομα, Γερμανία 400,000 άτομα, Βραζιλία 250,000 άτομα, Ταϊλάνδη 250,000 άτομα, Μπαγκλαντές 200,000 άτομα και Νότια Κορέα 147,000 άτομα.
Η Ταϊλάνδη κατατάχθηκε στις 10 κορυφαίες χώρες που έχουν εργαζόμενες σεξ. Ο αριθμός έτεινε να αυξάνεται λαμβάνοντας υπόψη ότι στην ψηφιακή εποχή, οι ιερόδουλες μπορούσαν να παρέχουν υπηρεσίες σε διαδικτυακές πλατφόρμες παγκοσμίως.
Ωστόσο, τα στατιστικά στοιχεία δεν ήταν ολοκληρωμένα, καθώς ένας τεράστιος αριθμός εργαζομένων του σεξ δεν ερευνήθηκε και δεν είχε τα βασικά δικαιώματα και την ευημερία που τους άξιζε, είπαν οι διοργανωτές.
Ένα προσχέδιο νομοσχεδίου για τη νομιμοποίηση της πορνείας βρίσκεται υπό εξέταση, αλλά ενδέχεται να αντιμετωπίσει μεγαλύτερη αντίθεση στη Βουλή από την ισότητα του γάμου. Επισήμως, η Ταϊλάνδη αρνείται συχνά ότι έχει πορνεία και μεγάλες περιοχές με κόκκινα φανάρια σε μέρη όπως η Μπανγκόκ, η Πατάγια και το Πουκέτ.
Οι ακτιβιστές λένε ότι η προσποίηση ότι δεν υπάρχει πορνεία κάνει το θέμα πολύ χειρότερο και αφήνει επίσης όσους εμπλέκονται στον κλάδο υπόκεινται σε διεφθαρμένους αστυνομικούς και κυβερνητικούς αξιωματούχους για να λειτουργήσουν.
Ακόμα και τον Μάρτιο, Η αστυνομία της Ταϊλάνδης ισχυρίστηκε ότι ένας τεράστιος καβγάς κοντά σε μια περιοχή με κόκκινο φανάρι στην Μπανγκόκ ανάμεσα σε πάνω από εκατό τρανς άτομα από την Ταϊλάνδη και τις Φιλιππίνες δεν είχε σχέση με την πορνεία και ότι δεν υπήρχε πορνεία σε αυτήν την περιοχή, ένας ισχυρισμός που προκάλεσε σχεδόν καθολική κριτική και ακόμη και απόλυτη δυσπιστία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Η πορνεία παραμένει, επίσημα, παράνομη στην Ταϊλάνδη….προς το παρόν.
Αυτό το άρθρο εμφανίστηκε αρχικά στον αδελφό μας ιστότοπο The Pattaya News.