Νέος υπουργός Εξωτερικών ο Maris Sangiampongsa

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Ο Maris Sangiampongsa διορίστηκε επίσημα ως νέος υπουργός Εξωτερικών της Ταϊλάνδης, μετά από μια βασιλική έγκριση που δημοσιεύθηκε στην Royal Gazette την Τετάρτη (1 Μαΐου).

Ο Πρωθυπουργός Σρέθα Ταβίσιν όρισε τον 66χρονο συνταξιούχο διπλωμάτη για να αντικαταστήσει τον Parnpree Bahiddha-nukara, ο οποίος παραιτήθηκε και από τις θέσεις του ως υπουργός Εξωτερικών και αναπληρωτής πρωθυπουργός μετά από πρόσφατο ανασχηματισμό του υπουργικού συμβουλίου.

Με μια καριέρα που εκτείνεται πολλές δεκαετίες στο Υπουργείο Εξωτερικών, ο Maris κατείχε διάφορες βασικές θέσεις, συμπεριλαμβανομένων συμβουλευτικών ρόλων και θέσεων πρεσβευτών στο Νεπάλ, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και τον Καναδά. Το ακαδημαϊκό του υπόβαθρο περιλαμβάνει μεταπτυχιακό στις Πολιτικές Επιστήμες από το Πανεπιστήμιο του Οχάιο.

Ο διορισμός του Μαρίς έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για την Ταϊλάνδη, η οποία εντείνει τις διπλωματικές της προσπάθειες για την αντιμετώπιση της κλιμακούμενης εμφύλιας σύγκρουσης στη Μιανμάρ. Η κυβέρνηση συμμετείχε ενεργά στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Μιανμάρ και εργάζεται για να καταλύσει τον διάλογο μεταξύ των αντιμαχόμενων μερών. Ο ρόλος της Ταϊλάνδης ως μεσολαβητής σε αυτήν την κρίση αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης ώθησης του ASEAN για την εξεύρεση ειρηνικής επίλυσης της σύγκρουσης, παρά τις προκλήσεις για την απόκτηση συνεργασίας από την κυβέρνηση της Μιανμάρ.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.