Οι αρχές του Πουκέτ εισέβαλαν σε 17 εταιρείες που είναι ύποπτες για ρωσική ιδιοκτησία χρησιμοποιώντας Ταϊλανδούς ως παράνομους υποψηφίους

Πουκέτ, Ταϊλάνδη – Το Κεντρικό Γραφείο Ερευνών (CIB) διεξήγαγε επιδρομές σε 17 εταιρείες στο Πουκέτ εν μέσω υποψιών ότι υπήκοοι της Ταϊλάνδης ενεργούσαν ως παράνομοι υποψήφιοι για Ρώσους που είναι ύποπτοι ως πραγματικοί ιδιοκτήτες επιχειρήσεων.

Η έρευνα ξεκίνησε από αναφορές για δόλια δραστηριότητα, με τους υπόπτους να ισχυρίζονται ψευδώς ότι συνδέονται με την Επαρχιακή Αρχή Ηλεκτρισμού. Τα θύματα φέρεται να εξαναγκάστηκαν να κατεβάσουν μια εφαρμογή που επέτρεπε στους υπόπτους να αποκτήσουν τον έλεγχο των κινητών τους τηλεφώνων. Στη συνέχεια, κεφάλαια συνολικού ύψους άνω των 500,000 μπατ μεταφέρθηκαν από τα θύματα στους υπόπτους. Αυτά τα παράνομα κέρδη μετατράπηκαν στη συνέχεια σε κρυπτονομίσματα μέσω Ρώσου μεσάζοντα, λέει η CIB.

Κατά τη διάρκεια της έρευνάς τους, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν ότι ένας κύριος Ρώσος ύποπτος είχε αποσύρει ένα εκπληκτικό ποσό 186 εκατομμυρίων μπατ από τους τραπεζικούς του λογαριασμούς σε διάστημα τεσσάρων μηνών, από τον Ιούλιο του 2023 έως τον Νοέμβριο του 2023. Ο ύποπτος αντιμετωπίζει τώρα κατηγορίες για ξέπλυμα χρήματος.

Είναι ενδιαφέρον ότι ο Ρώσος ιδιώτης στο παραπάνω παράδειγμα κατέχει έγκυρη άδεια εργασίας ως υπάλληλος μιας εταιρείας με έδρα το Πουκέτ. Ωστόσο, περαιτέρω έλεγχος αποκάλυψε ότι αυτή η εταιρεία δεν λειτουργούσε πραγματικά. Διαπιστώθηκε ότι ανήκει από κοινού σε δύο γυναίκες από την Ταϊλάνδη και μια Ρωσίδα, που αποτελούν μέρος ενός δικτύου 38 άλλων εταιρειών.

Την Τετάρτη, 3 Απριλίου, οι αρχές εκτέλεσαν εντάλματα έρευνας στις εμπλεκόμενες εταιρείες. Δύο γυναίκες από την Ταϊλάνδη ομολόγησαν τους ρόλους τους ως διευκολυντές στην εγγραφή αυτών των οντοτήτων, οι οποίες φέρεται να παρείχαν υπηρεσίες έκδοσης βίζας και άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες που σχετίζονται με αλλοδαπούς. Στην πραγματικότητα, αυτές οι εταιρείες ήταν απλώς μέτωπα, που χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία πλαστών εγγράφων για ξένους υπηκόους, είπε η CIB.

Οι ύποπτοι έχουν συλληφθεί και τώρα αντιμετωπίζουν κατηγορίες που σχετίζονται με πλαστά έγγραφα και ενεργούν ως υποψήφιοι για αλλοδαπούς. Το Phuket Express απέφυγε να αποκαλύψει τα ονόματα των Ρώσων υπόπτων και των εμπλεκόμενων εταιρειών, καθώς η έρευνα παραμένει σε εξέλιξη από την CIB.

Σχετικά άρθρα:

Το Τμήμα Ειδικών Ερευνών (DSI) έκανε έφοδο σε μια λογιστική και δικηγορική εταιρεία στο Chalong, επειδή φέρεται ότι ήταν παράνομος υποψήφιος δικτύου για αλλοδαπούς με συνολικές ζημιές εκατό εκατομμυρίων μπατ.

Η αστυνομία της Ταϊλάνδης ερευνά επιχειρήσεις ενοικίασης οχημάτων στην περιοχή Thalang για πιθανές παράνομες πρακτικές. Η έρευνα, με επικεφαλής τον Αστυνομικό Διοικητή της Περιφέρειας 8, Αντισυνταγματάρχη Suraphong Thanomjit, επικεντρώνεται στην υποψία ότι οι ξένοι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων ενδέχεται να χρησιμοποιούν τους πολίτες της Ταϊλάνδης για να ανταποκριθούν στις νομικές απαιτήσεις.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.