Το κοινοβούλιο της Ταϊλάνδης εγκρίνει τον νόμο περί ισότητας των γάμων κατολισθαίνοντας, ανοίγοντας τον δρόμο για νόμιμους γάμους του ίδιου φύλου στην Ταϊλάνδη

Εθνική -

Το κοινοβούλιο της Ταϊλάνδης ψήφισε με συντριπτική πλειοψηφία νόμο που νομιμοποιεί τους γάμους ομοφυλόφιλων.

Την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024, η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε με 399 κατά 10 υπέρ του «Νοσχεδίου για την Ισότητα των Γάμων», με δύο αποχές και τρεις όχι.

Η νομοθεσία, η οποία τροποποιεί τον Αστικό και Εμπορικό Κώδικα, επιτρέπει σε άτομα κάθε φύλου να παντρεύονται. Προηγουμένως, η Ταϊλάνδη αναγνώριζε μόνο γάμο μεταξύ ανδρών και γυναικών. Επιπλέον, η νομοθεσία αύξησε επίσης τη νόμιμη ηλικία γάμου από τα 17 σε 18 ετών και αναγνώρισε τους ομόφυλους συζύγους ως «συγγενείς πρώτου βαθμού», παρέχοντάς τους δικαιώματα και υποχρεώσεις ισοδύναμα με αυτά των γονέων.

Αυτή η προοδευτική κίνηση κάνει την Ταϊλάνδη την πρώτη χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας και την τρίτη στην Ασία που αναγνωρίζει τις ενώσεις ομοφυλοφίλων. Σηματοδοτεί επίσης μια σημαντική αλλαγή στα δικαιώματα LGBTQ+ στη χώρα και στην ευρύτερη περιοχή.

Θα χρειαστεί έγκριση από τη Γερουσία, η οποία λόγω του συντριπτικού επιπέδου έγκρισης σε πολλές κομματικές γραμμές δεν μπορεί να ασκήσει βέτο στο νομοσχέδιο, αλλά μπορεί να ζητήσει τροποποιήσεις. Αναμένεται ευρέως ότι θα εγκρίνουν το νομοσχέδιο με βάση δηλώσεις σημερινών γερουσιαστών.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης του TPN media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής. Το υπόβαθρό του είναι στο HR και στις Επιχειρήσεις και γράφει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και μια δεκαετία. Ζει στην Πατάγια για περίπου εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι πολύ γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνία μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε email [προστασία μέσω email] Σχετικά με εμάς: https://thephuketexpress.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thephuketexpress.com/contact-us/