Η Ταϊλάνδη προετοιμάζεται για καύσωνα εν μέσω αυξανόμενων επιπέδων ατμοσφαιρικής ρύπανσης 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Το Ταϊλανδικό Μετεωρολογικό Τμήμα (TMD) εξέδωσε προειδοποίηση προς τους κατοίκους, ειδικά στα βόρεια τμήματα της Ταϊλάνδης, να προετοιμαστούν για μια άνοδο της θερμοκρασίας που αναμένεται να συμβεί από τα τέλη Μαρτίου έως τις αρχές Απριλίου.

Ο διευθυντής του τμήματος παρατήρησης του TMD, Somkuan Tonjan, δήλωσε ότι ενώ στις χαμηλότερες βορειοανατολικές, κεντρικές και ανατολικές περιοχές της Ταϊλάνδης θα σημειωθούν κάποιες βροχοπτώσεις λόγω των νότιων ανέμων μέχρι την Πέμπτη (28 Μαρτίου), μια επακόλουθη αύξηση στις θερμοκρασίες αναμένεται στα βόρεια μεταξύ 30 Μαρτίου και 3 Απριλίου. Αυτή η αλλαγή του καιρού είναι πιθανό να οδηγήσει σε αύξηση ορισμένων προβλημάτων υγείας στον πληθυσμό.

Αντίθετα, η νότια περιοχή της Ταϊλάνδης προβλέπεται να δέχεται συνεχείς βροχοπτώσεις που αποδίδονται στους ανατολικούς ανέμους, αν και δεν αναμένονται σημαντικές συνθήκες ανέμου κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Επιδεινώνοντας τις περιβαλλοντικές ανησυχίες, αρκετές επαρχίες στα βόρεια και βορειοανατολικά αντιμετωπίζουν επί του παρόντος επικίνδυνα επίπεδα ρύπων PM2.5. Το Τσιάνγκ Μάι, ειδικότερα, έχει αναγνωριστεί ως η πέμπτη χειρότερη ποιότητα αέρα παγκοσμίως, καταγράφοντας δείκτη ποιότητας αέρα 162 τη Δευτέρα.

Το Κέντρο Επικοινωνίας για τη Λύση Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης του Υπουργείου Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος ανέφερε ότι 26 επαρχίες, κυρίως στις βόρειες και βορειοανατολικές περιοχές, έχουν παρατηρήσει συγκεντρώσεις PM2.5 που ξεπερνούν το όριο των 37.5 μικρογραμμαρίων ανά κυβικό μέτρο (μg/m³). Εν τω μεταξύ, η Μητροπολιτική Περιφέρεια της Μπανγκόκ (BMR) έχει καταγράψει σχετικά καλύτερη ποιότητα αέρα, με επίπεδα PM2.5 που κυμαίνονται από 16.6 έως 32.8 μg/m³.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.