Αναμένεται πολιτική χωρίς βίζα για τριπλάσιες αφίξεις Κινέζων στην Ταϊλάνδη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Πέντε υπερπόντια γραφεία της Αρχής Τουρισμού της Ταϊλάνδης (TAT) στο Πεκίνο, τη Σαγκάη, το Κουνμίνγκ, το Τσενγκντού και το Γκουανγκζού συνέλεξαν τουριστικά δεδομένα ως αποτέλεσμα του μέτρου απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης μεταξύ Ταϊλάνδης και Κίνας, το οποίο τέθηκε σε ισχύ την 1η Μαρτίου 2024.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το People's Daily Online, ένα μεγάλο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων, και η ιστοσελίδα Trip.com αναμένουμε ότι μέχρι το τέλος του 2024, οι Ταϊλανδοί τουρίστες στην Κίνα θα διπλασιαστούν και οι Κινέζοι τουρίστες στην Ταϊλάνδη θα τριπλασιαστούν. Η πρόβλεψη συγκρίνεται με το έτος 2019, πριν από τον Covid-19.

Επιπλέον, το Ctrip, ένα κινεζικό ταξιδιωτικό γραφείο, διευκρίνισε ότι, από την 1η Μαρτίου, ο αριθμός των Κινέζων τουριστών που αγοράζουν ταξίδια στην Ταϊλάνδη έχει αυξηθεί κατά 30%, ενώ ο αριθμός των Ταϊλανδών που ταξιδεύουν στην Κίνα έχει αυξηθεί πάνω από τρεις φορές.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.