Η κυβέρνηση ανακοίνωσε σχέδια για να γίνει το 2025 έτος ορόσημο για τον τουρισμό

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει σχέδια να κάνει το 2025 έτος ορόσημο για τον τουρισμό, με στόχο να τοποθετήσει την Ταϊλάνδη ως κορυφαίο προορισμό με μια σειρά από πολιτιστικές εκδηλώσεις, συναυλίες, φεστιβάλ και μια διεθνή σειρά αγώνων αυτοκινήτου.

Κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης συνεδρίας καταιγισμού ιδεών για τη στρατηγική «Ignite Thailand: Tourism», ο πρωθυπουργός Srettha Thavisin τόνισε τη φιλοδοξία της χώρας να γίνει παγκόσμιος κόμβος σε οκτώ τομείς, συμπεριλαμβανομένου του τουρισμού και της ψηφιακής οικονομίας.

Ο πρωθυπουργός τόνισε τη δέσμευση της κυβέρνησης για ενίσχυση της τουριστικής εμπειρίας, αναφέροντας ως βασικές πρωτοβουλίες τη θέσπιση προσωρινών απαλλαγών από την έκδοση βίζας για επισκέπτες από πολλές χώρες και μια αμοιβαία συμφωνία απαλλαγής από την βίζα με την Κίνα. Γίνονται επίσης προσπάθειες για την εξασφάλιση ταξιδιωτικών διευθετήσεων χωρίς βίζα με τα ευρωπαϊκά κράτη της ζώνης Σένγκεν, με στόχο την απλούστευση της πρόσβασης για τους διεθνείς τουρίστες.

Για να αντιμετωπίσει την αναμενόμενη εισροή επισκεπτών, η κυβέρνηση εστιάζει στις βελτιώσεις των υποδομών και στην αναβάθμιση του μεταναστευτικού συστήματος. Ο Srettha ανέφερε ότι οι συζητήσεις του με στελέχη της Formula E κατά τη διάρκεια ταξιδιών στη Γερμανία και τη Γαλλία έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον για τη διοργάνωση του πρωταθλήματος αγώνων ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ταϊλάνδη, με την επαρχία Chiang Mai να θεωρείται ως πιθανός χώρος διεξαγωγής.

Επιπλέον, η κεντρική διοίκηση αξιοποιεί την πολιτιστική κληρονομιά της Ταϊλάνδης για να προωθήσει τα τοπικά προϊόντα και τις χειροτεχνίες μέσω συνεργασιών με μεγάλες επιχειρήσεις λιανικής. Η πρωτοβουλία, που ονομάζεται "Thainess Station: Thai Products Unify Thai Communities", πρόκειται να παρουσιάσει παραδοσιακά ταϊλανδέζικα χειροτεχνήματα σε εμπορικά κέντρα και αεροδρόμια, ενισχύοντας την προβολή του έργου των τοπικών κοινοτήτων.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.