Το Φεστιβάλ Songkran θα ενισχύσει τον τουρισμό

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Το φεστιβάλ Songkran πρόκειται να ενισχύσει σημαντικά τα έσοδα από τον τουρισμό της χώρας, με την Τουριστική Αρχή της Ταϊλάνδης (TAT) να προβλέπει συνολικό εισόδημα 24.4 δισεκατομμυρίων μπατ από την πενθήμερη περίοδο διακοπών από τις 12 έως τις 16 Απριλίου.

Το φετινό φεστιβάλ αναμένεται να προσελκύσει 510,000 ξένους επισκέπτες και να πραγματοποιήσει 4.29 εκατομμύρια ταξίδια εσωτερικού, σημειώνοντας αύξηση 49% στα έσοδα σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά.

Σύμφωνα με το TAT, ένα σημαντικό σημείο είναι το Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νερού Maha Songkran 2024, το οποίο ξεκίνησε η κυβέρνηση για να ενισχύσει την απήχηση του φεστιβάλ στους διεθνείς τουρίστες μέσω παραδοσιακών δραστηριοτήτων εκτόξευσης νερού. Η εκδήλωση, η οποία αναμένεται να προσελκύσει περισσότερους επισκέπτες στη χώρα, υποστηρίζεται από έναν προϋπολογισμό 130 εκατομμυρίων μπατ που διατίθεται στα υπουργεία Τουρισμού και Αθλητισμού, Εσωτερικών και Πολιτισμού για εθνικούς εορτασμούς.

Η Μπανγκόκ αναμένεται να είναι κεντρικός κόμβος για τις γιορτές, φιλοξενώντας εκδηλώσεις στη λεωφόρο Ratchadamnoen Klang από τις 11 έως τις 15 Απριλίου και αναμένεται να αποφέρει 3.7 δισεκατομμύρια μπατ από 635,590 ταξίδια εσωτερικού.

Οι φετινοί εορτασμοί Songkran θα επεκταθούν σε 21 ημέρες τον Απρίλιο, με 20 ειδικές παρελάσεις που θα παρουσιάζουν την ταϊλανδέζικη κουλτούρα και δεκάδες διασημότητες. Η εκτεταμένη περίοδος εορτασμού περιλαμβάνει τις πρώιμες δραστηριότητες Songkran του Chiang Mai από 1-15 Απριλίου και ολοκληρώνεται με το φεστιβάλ «Wan Lai» στο Chon Buri από τις 19 έως τις 21 Απριλίου.

Από τις 10 Μαρτίου, η Ταϊλάνδη υποδέχτηκε 7.4 εκατομμύρια ξένους τουρίστες φέτος, δημιουργώντας έσοδα άνω των 359 δισεκατομμυρίων μπατ, με την Κίνα, τη Μαλαισία και τη Ρωσία ως τις κορυφαίες πηγές εισερχόμενων επισκεπτών. Τα προγράμματα απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης για τουρίστες από την Κίνα, την Ινδία, την Ταϊβάν και το Καζακστάν, σε συνδυασμό με την ανάκαμψη των διεθνών πτήσεων, αναμένεται να ενισχύσουν περαιτέρω τον αριθμό των επισκεπτών.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για πέντε χρόνια. Ειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση μεταξύ ταϊλανδέζικου στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ δημοσιογράφων και αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.