Η Ταϊλάνδη θα γίνει Κόμβος Αεροπορίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Ο πρωθυπουργός Srettha Thavisin παρουσίασε το Thailand Vision, δεσμευόμενος να αναδείξει την Ταϊλάνδη ως βασικό κόμβο αερομεταφορών στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.

Αποκάλυψε σχέδια για την αναβάθμιση των αεροδρομίων της Ταϊλάνδης, με στόχο να αποκατασταθεί η θέση του αεροδρομίου Suvarnabhumi ως κορυφαίος 20 παγκόσμιος αερολιμένας εντός πέντε ετών. Για την επίτευξη αυτών των στόχων έχει εξασφαλιστεί η συνεργασία με την Airports of Thailand Public Company Limited (AOT), που διαχειρίζεται έξι βασικά αεροδρόμια.

Το σχέδιο επέκτασης του αεροδρομίου Suvarnabhumi στοχεύει να εξυπηρετεί 150 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως έως το 2030. Ο τερματικός σταθμός SAT-1, αρχικά για 45 εκατομμύρια επιβάτες, εξυπηρετεί τώρα 60 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως. Ο τρίτος διάδρομος, που ανοίγει το 2024, θα χειρίζεται 60 πτήσεις την ώρα, οι οποίες αργότερα θα αυξηθούν σε 90. Τα μελλοντικά σχέδια περιλαμβάνουν επέκταση τερματικών σταθμών και προσθήκη νέου για να φιλοξενήσει 90 εκατομμύρια περισσότερους επιβάτες. Ένας τέταρτος διάδρομος είναι επίσης στα σκαριά για να εξυπηρετήσει έως και 120 πτήσεις την ώρα.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να μετατρέψει το αεροδρόμιο Don Mueang σε ένα μοντέλο από σημείο σε σημείο, αυξάνοντας τη χωρητικότητα από 30 εκατομμύρια σε 50 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως έως το 2030. Αυτό περιλαμβάνει την ανακαίνιση των υφιστάμενων τερματικών σταθμών και την επέκταση του Terminal 1 και του Terminal 2 για επιβάτες εσωτερικού, με δυνατότητα φιλοξενίας έως 27 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να κατασκευάσει το αεροδρόμιο Andaman ως δεύτερο αεροδρόμιο που θα εξυπηρετεί τους τουρίστες που επισκέπτονται το Πουκέτ και τις κοντινές περιοχές. Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Πουκέτ θα υποβληθεί επίσης σε επέκταση για να φιλοξενήσει μια προβλεπόμενη αύξηση των ετήσιων επιβατών στα 18 εκατομμύρια έως το 2030.

Η κυβέρνηση στοχεύει να αναπτύξει τη βιομηχανία συντήρησης σε κόμβο τόσο για εμπορικά όσο και για ιδιωτικά αεροσκάφη. Θα δημιουργήσει ένα σύστημα ελεγχόμενης θερμοκρασίας αποθήκης φορτίου (Cold Chain) για τη διανομή αγαθών σε πάνω από 280 εκατομμύρια ανθρώπους στην Ταϊλάνδη και τις γειτονικές χώρες. Η συνεργασία με αεροπορικές εταιρείες, τουριστικούς οργανισμούς και ξενοδοχεία θα ενισχυθεί για να αναπτυχθεί συλλογικά ο τομέας των αερομεταφορών της Ταϊλάνδης, βελτιστοποιώντας τα προγράμματα πτήσεων, τους τύπους αεροσκαφών και τις υπηρεσίες επιβατών.

Τα μέτρα αειφορίας περιλαμβάνουν την υιοθέτηση του Sustainable Aviation Fuel (SAF) και την υποστήριξη της εγχώριας παραγωγής, καθώς και την προώθηση φιλικών προς το περιβάλλον συσκευασιών. Αυτή η πρωτοβουλία όχι μόνο θα δημιουργήσει οικονομικές ευκαιρίες αλλά θα βελτιώσει επίσης την ποιότητα ζωής και θα οδηγήσει στη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη στην Ταϊλάνδη.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.