Η κυβέρνηση συμβουλεύει την επαγρύπνηση για την πρόληψη πνιγμών παιδιών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Η κυβέρνηση προειδοποιεί τους γονείς και τους κηδεμόνες να μην επιτρέπουν στα παιδιά πρόσβαση χωρίς επίβλεψη σε υδάτινα σώματα, καθώς αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε απρόβλεπτα περιστατικά και δυνητικούς θανατηφόρους πνιγμούς.

Ο Karom Phonphonklang, αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, αποκάλυψε ότι καθώς πολλά σχολεία πλησιάζουν στο τέλος της θητείας τους, υπάρχει ανησυχία ότι τα παιδιά που μένουν στο σπίτι μπορεί να μην βρίσκονται υπό την ίδια επίβλεψη όπως όταν πηγαίνουν στο σχολείο. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει τα παιδιά να δελεάσουν το ένα το άλλο να παίξουν σε φυσικά υδάτινα σώματα, όπου κινδυνεύουν να γλιστρήσουν, να πέσουν ή να πνιγούν.

Ο Καρόμ συμβούλεψε τους γονείς και τους κηδεμόνες να επιβλέπουν στενά τα παιδιά τους, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να επιτρέπεται στα παιδιά να παίζουν στο νερό χωρίς επίβλεψη, ακόμα κι αν είναι μια οικεία τοποθεσία κοντά στο σπίτι τους.

Πρόσθεσε ότι εάν οι γονείς πάνε τα παιδιά τους στη δουλειά κοντά σε υδάτινα σώματα, θα πρέπει να φροντίσουν τα παιδιά να είναι εύκολα προσβάσιμα. Ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ζήτησε επίσης συνεργασία της κοινότητας για την αντιμετώπιση του ζητήματος, την παρακολούθηση των υδάτινων περιοχών που κινδυνεύουν, την εγκατάσταση προειδοποιητικών πινακίδων και την παροχή τοπικών διαθέσιμων συσκευών επίπλευσης για χρήση έκτακτης ανάγκης.

Επίσης, ανέφερε ότι τα τουριστικά σημεία με υδάτινα σώματα και θάλασσες θα πρέπει να έχουν ανά πάσα στιγμή ναυαγοσώστες.

Ο Karom συζήτησε τα προληπτικά μέτρα για τον πνιγμό σε μικρά παιδιά και μεγαλύτερα παιδιά ως εξής: Για μικρά παιδιά ηλικίας κάτω των 5 ετών, συνιστάται να τα κρατάτε μακριά από υδάτινα σώματα καθώς μπορεί να γλιστρήσουν και να πέσουν μέσα. Δεν πρέπει να ανασύρουν αντικείμενα που έχουν πέσει μέσα στο νερό, αλλά ζητήστε βοήθεια από έναν ενήλικα και αποφύγετε να σκύβετε ή να κοιτάξετε μέσα σε πηγές νερού, λακκούβες ή κουβάδες, καθώς μπορεί να πέσουν με το κεφάλι.

Για τα μεγαλύτερα παιδιά, δίνεται έμφαση στην απαγόρευση να παίζουν στο νερό χωρίς επίβλεψη. Αν κάποιος δει να πέφτει στο νερό, δεν θα πρέπει να πηδήξει για να βοηθήσει, καθώς μπορεί να τον κυριεύσει το ταλαιπωρημένο άτομο, με αποτέλεσμα να πνιγούν και οι δύο. Αντίθετα, θα πρέπει να φωνάξουν για βοήθεια, να καλέσουν για βοήθεια και να καλέσουν την ιατρική ομάδα έκτακτης ανάγκης στο 1669 ή να επικοινωνήσουν με το πλησιέστερο νοσοκομείο.

Θα πρέπει επίσης να πετάξουν τα κοντινά αντικείμενα στο άτομο στο νερό για να το βοηθήσουν να παραμείνει στην επιφάνεια και να επεκτείνουν αντικείμενα όπως μπαστούνια, σχοινιά ή ρούχα για να τα αρπάξει και να τραβηχτεί σε ασφαλές μέρος.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Σχετικό πρόσφατο άρθρο:

Το πτώμα ενός αγνοούμενου έφηβου βρέθηκε σε μια παραλία στο Κο Σαμούι.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.