Ο Πρωθυπουργός επισκέπτεται τις νότιες επαρχίες για να τονώσει την οικονομία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Ο Πρωθυπουργός Srettha Thavisin τόνισε ότι η επίσκεψή του στις τρεις νότιες συνοριακές επαρχίες από τις 27 έως τις 29 Φεβρουαρίου είχε στόχο να ενισχύσει περαιτέρω την τοπική οικονομία στο Νότο.

Ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι η επίσκεψη ήταν επίσης για να αποκαλυφθούν αθέατα ή άγνωστα ενδιαφέροντα τουριστικά σημεία, προϊόντα και δραστηριότητες σε αυτές τις αξιόλογες επαρχίες για τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας.

Παρατήρησε ότι διάφορα αντικείμενα που παρουσίασαν οι ντόπιοι κατά την επίσκεψή του είναι υψηλής ποιότητας και αξίας, όπως τρόφιμα, σκεύη και προϊόντα ορείχαλκου. Ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι οι τεχνίτες αυτών των προϊόντων γερνούν και μειώνονται σε αριθμό και έδωσε εντολή στο Υπουργείο Πολιτισμού να ερευνήσει και ενδεχομένως να αναπτύξει πρόγραμμα για την αναζωογόνηση της δημοτικότητας αυτών των προϊόντων.

Ο Srettha αναφέρθηκε επίσης στο Chao Mae Lim Ko Niao Festival στο οποίο είχε την ευκαιρία να παρευρεθεί κατά τη διάρκεια της επίσκεψης και είδε σημαντικό αριθμό τουριστών. Αυτό τον οδήγησε να εξετάσει τη δυνατότητα να αναδείξει το φεστιβάλ σε ένα παγκόσμιο γεγονός, παρόμοιο με το Φεστιβάλ Χορτοφαγίας στο Πουκέτ.

Επιπλέον, ο Πρωθυπουργός σχεδιάζει να φέρει τη Δημοτική Ορχήστρα Νέων της Yala για να εμφανιστεί για τον Σουλτάνο του Μπρουνέι Νταρουσαλάμ κατά την επίσημη επίσκεψή του στην Ταϊλάνδη τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο.

Όσον αφορά το αεροδρόμιο Betong, το οποίο είναι επί του παρόντος διεθνές αεροδρόμιο, αλλά χρειάστηκε να σταματήσει τη λειτουργία του, ο πρωθυπουργός Srettha ανέφερε ότι εάν ιδιωτικοί φορείς επρόκειτο να λειτουργήσουν το αεροδρόμιο, πρέπει να υπάρχει αρκετή ζήτηση. Ανέφερε ότι η επίσκεψή του στο νότο είναι επίσης για να δημιουργήσει ζήτηση και να ενημερώσει τον κόσμο ότι αξίζει να επισκεφθείτε τις τρεις επαρχίες στα νότια σύνορα. Διαβεβαίωσε ότι αν υπάρξει ζήτηση, σίγουρα θα έρθουν πτήσεις.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.