Ο Πρωθυπουργός Srettha ξεκίνησε περιοδεία στις νότιες επαρχίες με στόχο την τόνωση του τουρισμού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Ο Πρωθυπουργός Srettha Thavisin, μαζί με βασικά μέλη του υπουργικού συμβουλίου, ξεκίνησαν την περιοδεία τους στις νότιες επαρχίες Pattani, Yala και Narathiwat στις 27-29 Φεβρουαρίου με στόχο να τονώσουν τον τουρισμό στη νότια περιοχή της Ταϊλάνδης.

Στην πρωθυπουργία συμμετείχαν ο υπουργός Μεταφορών Suriya Jungrungreangkit, ο υπουργός Τουρισμού και Αθλητισμού Sudawan Wangsuphakijkosol, ο υπουργός Δικαιοσύνης Pol Col Thawee Sodsong, ο υπουργός Πολιτισμού Sermsak Phongphanit και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Kriang Kantinan.

Η ημέρα του Srettha ξεκίνησε με μια επίσκεψη στο Pattani City Pillar Shrine στις 2.30 μ.μ., όπου ο ίδιος και η αντιπροσωπεία του φορούσαν πουκάμισα από το τοπικό πράσινο ύφασμα Pattani, αποδίδοντας σεβασμό και αναζητώντας ευλογίες για την αποστολή τους. Στη συνέχεια, η ομάδα επισκέφτηκε το Τζαμί Krue Se, ένα σημαντικό ιστορικό και πολιτιστικό χώρο στο Pattani.

Κατά την επίσκεψή τους, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την υποστήριξή του για τη διατήρηση των τοπικών χειροτεχνιών, συμπεριλαμβανομένης της χαλκοτεχνίας, και ενθάρρυνε τη μετάδοση αυτών των δεξιοτήτων στις μελλοντικές γενιές. Ανέθεσε στο Υπουργείο Πολιτισμού να εξετάσει το ενδεχόμενο υποστήριξης για την ίδρυση ενός μουσείου που θα προβάλλει τα πολυάριθμα τοπικά προϊόντα του Pattani, τα οποία στερούνται προβολής.

Η Srettha δοκίμασε επίσης φαγητό χαλάλ από τοπικούς επιχειρηματίες και ομάδες γυναικών, δείχνοντας έντονο ενδιαφέρον για την προώθηση της Ταϊλάνδης ως παγκόσμιου κόμβου χαλάλ για την ενίσχυση του εισοδήματος των πολιτών. Ο πρωθυπουργός αργότερα ασχολήθηκε με πολιτιστικές δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένου του παραδοσιακού καπέλου και της συμμετοχής στη ζωγραφική μπατίκ, συμβολίζοντας τη συνεργασία με την τοπική κοινωνία.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με μια περιήγηση στα τουριστικά αξιοθέατα του Πατάνι, συμπεριλαμβανομένου του Ban Khun Phithak Raya, μιας πολιτιστικής αγοράς, του ναού Leng Chu Kiang και του Φεστιβάλ Τουρισμού Pattani ASEAN.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.