Συνελήφθησαν πωλητές χυμού Kratom στο Kathu

Kathu -

Οι πωλητές χυμού Kratom συνελήφθησαν σε ένα τοπικό παντοπωλείο στην περιοχή Kathu.

Οι αξιωματικοί της περιοχής Kathu είπαν στο Phuket Express ότι την Πέμπτη (22 Φεβρουαρίου) επιθεώρησαν ένα τοπικό παντοπωλείο στην υποπεριφέρεια Kathu. Εκεί συνέλαβαν δύο Ταϊλανδούς στο μπακάλικο (τα ονόματα και τις ηλικίες τους δεν δόθηκαν από τους αξιωματικούς).

Ο έλεγχος έγινε μετά από καταγγελίες ενδιαφερόμενων πολιτών. Από τους δύο άνδρες κατασχέθηκαν πολλά μπουκάλια που περιείχαν χυμό Kratom και μερικά σε τεράστιες κατσαρόλες.

Οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Kathu για να αντιμετωπίσουν περαιτέρω νομικές ενέργειες.

Η αστυνομία προειδοποιεί τα τοπικά παντοπωλεία στο Πουκέτ και την Ταϊλάνδη ότι ο χυμός Kratom αναφέρεται ως ελεγχόμενο φυτικό προϊόν και ότι οποιοδήποτε τέτοιο ελεγχόμενο φυτικό προϊόν δεν μπορεί να παραχθεί ή να πωληθεί χωρίς άδεια από την Ταϊλανδική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων.

Ο χυμός Kratom δεν επιτρέπεται επίσης να προστεθεί ως συστατικό ή να αναμιχθεί σε άλλα τρόφιμα ή χυμούς για πώληση. Έτσι, ακόμη και ο καθαρός χυμός Kratom σε ένα μπουκάλι δεν μπορεί να πωληθεί, ειδικά σε δημόσιους δρόμους.

Όποιος παραβαίνει το νόμο μπορεί να τιμωρηθεί με φυλάκιση από έξι μήνες έως δύο χρόνια ή πρόστιμο από 5,000 μπατ έως 20,000 μπατ.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για πέντε χρόνια. Ειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση μεταξύ ταϊλανδέζικου στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ δημοσιογράφων και αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.