Η Ταϊλάνδη σημειώνει αύξηση στις αγορές διαμερισμάτων μεταξύ ξένων αγοραστών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Οι αναφορές αναφέρουν ότι η αγορά ακινήτων της Ταϊλάνδης το 2023 σημείωσε σημαντική αύξηση στις συναλλαγές συγκυριαρχίας από αλλοδαπούς, με συνολικά 49,250 μονάδες που πωλήθηκαν από έργα προγραμματιστών.

Τα στοιχεία έδειξαν συγκεκριμένα ότι οι ξένοι υπήκοοι αντιπροσώπευαν 5,036 μονάδες ή το 10.2% του συνόλου των πωλήσεων διαμερισμάτων, συνολικής αξίας 31.601 δισεκατομμυρίων μπατ, ή 17.9% της συνολικής αξίας πωλήσεων, σημειώνοντας νέο υψηλό για την αγορά.

Σύμφωνα με τον Sopon Pornchokchai, εκτιμητή ακινήτων και ερευνητή ακινήτων στην περιοχή ASEAN, την Αφρική και τη Νότια Αμερική, η δραστηριότητα των ξένων αγορών διαμερισμάτων αντανακλά τη σταθερότητα και την ελκυστικότητα της αγοράς ακινήτων της Ταϊλάνδης.

Υποδηλώνει επίσης την επιθυμία των αλλοδαπών να διαμένουν και να επενδύσουν στην Ταϊλάνδη, με τη μέση τιμή των διαμερισμάτων που πωλήθηκαν το 2023 να αγγίζει τα 6.27 εκατομμύρια μπατ ανά μονάδα, δείχνοντας προτίμηση για μονάδες σε υψηλές τιμές μεταξύ των αλλοδαπών.

Η Μπανγκόκ και η γειτονιά της ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής μεταξύ των ξένων αγοραστών, με προτίμηση για μονάδες με τιμές μεταξύ 10 και 20 εκατομμυρίων μπατ. Αυτό το εύρος τιμών αντιπροσώπευε το 28.2% των μονάδων και το 40.7% της συνολικής αξίας πωλήσεων. Ο Sopon είπε ότι οι περιοχές της Κεντρικής Επιχειρηματικής Περιφέρειας έλαβαν το υψηλότερο ενδιαφέρον από ξένους υπηκόους.

Η τάση των ξένων αγορών διαμερισμάτων στην Ταϊλάνδη έχει εξελιχθεί μετά την κατάσταση του COVID-19. Η αγορά επιβραδύνθηκε κατά τη διάρκεια της επιδημίας, αλλά ανέκαμψε και αναπτύχθηκε σημαντικά στη συνέχεια, αντανακλώντας την επιστροφή της εμπιστοσύνης των ξένων επενδυτών στην αγορά ακινήτων της Ταϊλάνδης.

Ο Sopon γνωμοδότησε επίσης ότι η ενθάρρυνση περισσότερων αγορών ακινήτων από ξένους θα μπορούσε να είναι μια πολιτική για την τόνωση της οικονομίας της Ταϊλάνδης. Πρότεινε στην κυβέρνηση να ορίσει περιοχές όπου επιτρέπεται στους αλλοδαπούς να αγοράζουν για να μετριαστούν οι ανησυχίες για την ασφάλεια και οι πιθανές συγκρούσεις μεταξύ των Ταϊλανδών πολιτών και των ξένων ιδιοκτητών ακινήτων.

Δήλωσε επίσης ότι η διοίκηση θα πρέπει να εξετάσει νέες πολιτικές και προσεγγίσεις για τη ρύθμιση και την προώθηση των συναλλαγών ακινήτων από αλλοδαπούς στην Ταϊλάνδη. Αυτό θα βοηθήσει την αγορά να αναπτυχθεί βιώσιμα και θα ωφελήσει την οικονομία της Ταϊλάνδης, ενώ θα αποτρέψει πιθανά προβλήματα που προκύπτουν από μια τέτοια απελευθέρωση.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.