Ο υπουργός Μεταφορών της Ταϊλάνδης αναφέρθηκε στις υψηλές τιμές των εισιτηρίων για τις πτήσεις Μπανγκόκ-Πουκέτ, υπόσχεται μείωση πριν από το Φεστιβάλ Songkran

Εθνικός-

Στις 9:30 π.μ., στις 20 Φεβρουαρίου 2024, ο κ. Suriya Juangroongruangkit, υπουργός Μεταφορών της Ταϊλάνδης, έδωσε συνέντευξη πριν από τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου σχετικά με το θέμα ορισμένων επιβατών αεροπορικών εταιρειών που επέκριναν ότι οι τιμές των εισιτηρίων για τις πτήσεις Μπανγκόκ-Πουκέτ ήταν πολύ υψηλές.

Ο Σουρίγια δήλωσε ότι η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας της Ταϊλάνδης (CAAT), υπεύθυνη για τον καθορισμό του ανώτατου ορίου ναύλων για τις αεροπορικές εταιρείες, ερεύνησε τον ισχυρισμό ότι τα αεροπορικά εισιτήρια Μπανγκόκ-Πουκέτ ήταν πολύ ακριβά.

Μετά από έρευνα, διαπιστώθηκε ότι τα αεροπορικά εισιτήρια ήταν περίπου 10,000 μπατ για μετ' επιστροφής. Ωστόσο, για αερομεταφορείς χαμηλού κόστους, η μέση τιμή δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 5,000 μπατ ανά πτήση. Αυτό το ποσό των 5,000 μπατ καθορίστηκε ως τύπος σε έναν υπολογισμό που ορίστηκε από την CAAT.

Ο Σουρίγια φέρεται να εξέδωσε εντολή στον Γενικό Διευθυντή της CAAT να εξετάσει την προσαρμογή της φόρμουλας για τη μείωση του ανώτατου ορίου ναύλων, καθώς η τρέχουσα φόρμουλα περιελάμβανε το κόστος των καυσίμων.

Με την πρόσφατη μείωση των τιμών του πετρελαίου από τα προηγούμενα 100 δολάρια ΗΠΑ ανά βαρέλι, η CAAT θα πρέπει να καλέσει εκπροσώπους από διάφορες αεροπορικές εταιρείες για συζητήσεις για να καθορίσει πόσο θα μπορούσε να μειωθεί η επιβάρυνση των επιβατών.

Η πραγματική μείωση της τιμής θα πρέπει να περιμένει μετά από αυτές τις συζητήσεις. Ο Σουρίγια φέρεται να ισχυρίστηκε ότι οι μειώσεις των ναύλων θα εφαρμοστούν πριν από το Φεστιβάλ Σονγκράν.

Αυτό το άρθρο εμφανίστηκε αρχικά στον αδελφό μας ιστότοπο The Pattaya News.

Εγγραφείτε
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.