Κορυφαίες ιστορίες Εθνικής Ταϊλάνδης από την περασμένη εβδομάδα: Ο πρώην πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης αφέθηκε υπό όρους και αφέθηκε ελεύθερος και πολλά άλλα

Ακολουθεί μια ματιά στις κορυφαίες ιστορίες ΕΘΝΙΚΗΣ Ταϊλάνδης, που επιλέχθηκαν από την Εθνική μας ομάδα Pattaya News/TPN, από την τελευταία εβδομάδα, Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου έως Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024.

Δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο επίπεδο σημασίας, αλλά παρατίθενται με τη σειρά ημερομηνίας δημοσίευσης.

Ας ξεκινήσουμε και ας δούμε ποιες ήταν οι κορυφαίες ιστορίες!

  1. Ένας Βρετανός τουρίστας χάθηκε μετά από ατύχημα με καγιάκ στο φράγμα Rajjaprabha στην επαρχία Surat Thani.

Ένας Βρετανός τουρίστας που είχε χαθεί μετά από ατύχημα με καγιάκ στο φράγμα Rajjaprabha στην περιοχή Baan Ta Khun βρέθηκε τραγικά νεκρός.

Αναπαύσου εν ειρήνη.

2. Το υπουργικό συμβούλιο της Ταϊλάνδης ενέκρινε την προσθήκη ειδικής αργίας στις 12 Απριλίου 2024. Η απόφαση αυτή παρατείνει την παραδοσιακή περίοδο διακοπών Songkran σε πέντε ημέρες, από τις 12 έως τις 16 Απριλίου.

Η συνολική περίοδος των εκδηλώσεων Songkran σε ολόκληρη τη χώρα θα εκτείνεται σε 21 ημέρες, αλλά δεν σημαίνει ότι θα υπάρχουν 21 ημέρες νερομαχιών παντού.

3. Η κ. Thantawan "Tawan" Tuatulanon, μια 20χρονη φοιτήτρια ακτιβίστρια, και οι φίλοι της αντιμετώπιζαν νομικές διαδικασίες αφού έφευγαν με ταχύτητα για να κόψουν μια λωρίδα και να κορνάρουν κατά τη διάρκεια της πομπής της πριγκίπισσας Sirindhorn στην ταχεία οδό Phahonyothin.

Η αστυνομία πίστευε ότι η συκοφαντική δράση από την Thantawan και τους φίλους της είχε μια άγνωστη ομάδα που τους υποστήριξε. Ωστόσο, δεν έχουν παρουσιαστεί ισχυρά στοιχεία μέχρι την ώρα του Τύπου.

Ο κ. Sutin Klungsang, υπουργός Άμυνας, δήλωσε δημόσια μετά τη συνεδρίαση του συμβουλίου σχετικά με τα μέτρα προστασίας των ιδρυμάτων μετά από ένα περιστατικό όπου φοιτητές ακτιβιστές εμπόδισαν την πορεία της μεγαλύτερης πριγκίπισσας Sirindhorn.

Το περιστατικό οδήγησε σε εκδηλώσεις υποστήριξης για την Πριγκίπισσα σε όλη την Ταϊλάνδη, όπως στο Pṉhuket παρακάτω.

4. Η αστυνομία του Λουμπίνι έλαβε αναφορά για μια δολοφονία που αφορούσε έναν υπήκοο της Μιανμάρ σε διαμέρισμα που βρίσκεται στο Soi Sukhumvit 4, Khlong Toei, Μπανγκόκ. Δύο ύποπτοι από το Καμερούν παρέμειναν ελεύθεροι καθώς ξεκίνησε η έρευνα της αστυνομίας.

Η αστυνομία αποκάλυψε την εξέλιξη μιας υπόθεσης που αφορούσε έναν υπήκοο της Μιανμάρ, ο οποίος φέρεται να δολοφονήθηκε από δύο αλλοδαπούς ύποπτους σε ένα διαμέρισμα στο Khlong Toei της Μπανγκόκ.

Οι δύο ύποπτοι τράπηκαν σε φυγή και σύμφωνα με πληροφορίες πηδούσαν μεταξύ χωρών για να αποφύγουν την επιβολή του νόμου.

5. Η Ταϊλάνδη ανακοίνωσε την ιατρική χρηματοδότηση ύψους 50 εκατομμυρίων μπατ για να βοηθήσει τους ξένους τουρίστες σε περίπτωση ατυχήματος ενώ ταξιδεύουν στην Ταϊλάνδη.

Η κάλυψη είναι 1 εκατομμύριο μπατ ανά άτομο σε περίπτωση θανάτου, μέγιστο 500,000 μπατ για θεραπεία τραυματισμού από ατύχημα και 300,000 μπατ για μόνιμη αναπηρία, απώλεια όρασης ή μόνιμη απώλεια οργάνων.

6. Στις 6:33 π.μ., στις 18 Φεβρουαρίου 2024, τα εθνικά μέσα ενημέρωσης της Ταϊλάνδης ανέφεραν την άφιξη του πρώην πρωθυπουργού της Ταϊλάνδης Thaksin Shinawatra στο Manor "Chan Song La" στο Bang Phlat της Μπανγκόκ.

Ο Thaksin αντιμετώπιζε ένα πιθανό αδίκημα σύμφωνα με το Άρθρο 112 και μια παραβίαση του νόμου περί εγκλημάτων υπολογιστών για φερόμενη διάδοση ψευδών πληροφοριών.

Ο Τακσίν, προς το παρόν, μένει στην έπαυλή του υπό δοκιμασία για έξι μήνες.

Αυτό είναι όλο για αυτήν την εβδομάδα, να είστε ασφαλείς!

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The TPN National News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.