Ο πρώην πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Thaksin Shinawatra αφέθηκε επίσημα υπό όρους

Εθνικός-

Στις 6:33 π.μ., στις 18 Φεβρουαρίου 2024, τα εθνικά μέσα ενημέρωσης της Ταϊλάνδης ανέφεραν την άφιξη του πρώην πρωθυπουργού της Ταϊλάνδης Thaksin Shinawatra στο Manor "Chan Song La" στο Bang Phlat της Μπανγκόκ.

Τον υποδέχτηκαν εκατοντάδες δημοσιογράφοι και μια χειροποίητη πινακίδα που έφτιαξαν τα ενήλικα παιδιά του, συμπεριλαμβανομένης της κόρης Paetongtarn Shinawatra, του αρχηγού Pheu Thai, που τον συνόδευε στο σπίτι. Ο Thaksin φορούσε ένα στήριγμα στο λαιμό και το χέρι και δεν δόθηκε επίσημη εξήγηση για το γιατί τα φορούσε.

Ο Τακσίν δεν είχε εκτίσει ποτέ ούτε μια ολόκληρη μέρα στη φυλακή και αντ' αυτού βρισκόταν σε ειδικό θάλαμο νοσοκομείου για ολόκληρη την ποινή του πριν από την αποφυλάκιση για υποτιθέμενα σημαντικά προβλήματα υγείας. Η φύση των προβλημάτων δεν είχε δημοσιοποιηθεί ποτέ, με την οικογένεια και τους δικηγόρους του Ταξίν να λένε ότι θα ήταν παραβίαση της νομοθεσίας περί απορρήτου της υγείας.

Οι πολέμιοι της απελευθέρωσης του Thaksin διαμαρτύρονταν συνεχώς για την παραμονή του στο νοσοκομείο, λέγοντας ότι ήταν προς το δημόσιο συμφέρον να γνωστοποιηθεί η κατάσταση της υγείας του και να επιτραπεί σε έναν ανεξάρτητο γιατρό της επιλογής τους να εξετάσει τον Thaksin και να καθορίσει εάν πραγματικά έπρεπε να νοσηλευτεί σε νοσοκομείο ή εάν θα μπορούσε να επιστρέψει σε μια κανονική φυλακή. Παρά τις πολλαπλές προσπάθειες και διαμαρτυρίες, ωστόσο, ο Thaksin παρέμεινε στο νοσοκομείο.
Το Ταϊλανδικό Τμήμα Σωφρονιστικών Σωμάτων ανέθεσε σε αξιωματούχους της φυλακής της Μπανγκόκ να επισκεφθούν τον Τακσίν, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος σύμφωνα με τους νόμους της Ταϊλάνδης με σχετικά έγγραφα, σύμφωνα με τα ταϊλανδικά μέσα ενημέρωσης.
Αφού ο Thaksin υπέγραψε την υπογραφή του για να συμφωνήσει με όρους και προϋποθέσεις, όπως η αναφορά σε αξιωματούχους τουλάχιστον κάθε τρεις ημέρες κατά τη διάρκεια της αποφυλάκισης, ο Thaksin αφέθηκε επίσημα ελεύθερος υπό δοκιμασία όπου εκτός από νομικά και επίσημα ραντεβού θα χρειαζόταν να μείνει σπίτι για έξι μήνες, ταϊλανδικά μέσα ενημέρωσης έχουν αναφερθεί.
Ωστόσο, Ο Thaksin αντιμετώπιζε ένα πιθανό αδίκημα σύμφωνα με το Άρθρο 112 και μια παραβίαση του νόμου περί εγκλημάτων υπολογιστών για φερόμενη διάδοση ψευδών πληροφοριών.

Ο Thaksin φέρεται να παραβίασε τους νόμους εκτός του Βασιλείου της Ταϊλάνδης στις 21 Μαΐου 2015, στη Σεούλ της Νότιας Κορέας.
Ως εκ τούτου, ήταν ευθύνη του Γενικού Εισαγγελέα να δώσει συνέχεια στην υπόθεση. Η Ταϊλανδική Διεύθυνση Καταστολής του Τεχνολογικού Εγκλήματος σχεδίαζε να καταθέσει επιστολή στον εισαγγελέα στο Γραφείο Ποινικής Δικαιοσύνης της Ratchada για να υπογράψει μια αναγνώριση των κατηγοριών.
Αναφέρθηκε ότι τουλάχιστον τρεις μήνες ήταν η ελάχιστη απαίτηση για τον Γενικό Εισαγγελέα να διερευνήσει πρόσθετα αδικήματα πριν παραπέμψει την υπόθεση στο δικαστήριο.

Ωστόσο, μέχρι την ώρα του Τύπου, οι κατηγορίες δεν είχαν επισήμως τοποθετηθεί και υπήρχαν κάποια ερωτήματα σχετικά με το αν θα ήταν, με τους αντιπάλους και τους υποστηρικτές του Ταξίν να έχουν διαφορετικές απόψεις για το θέμα.

Αυτό το άρθρο εμφανίστηκε αρχικά στον αδελφό μας ιστότοπο The Pattaya News.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης του TPN media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής. Το υπόβαθρό του είναι στο HR και στις Επιχειρήσεις και γράφει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και μια δεκαετία. Ζει στην Πατάγια για περίπου εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι πολύ γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνία μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε email [προστασία μέσω email] Σχετικά με εμάς: https://thephuketexpress.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thephuketexpress.com/contact-us/