Η Ταϊλάνδη ετοιμάζεται να επεκτείνει την πολιτική χωρίς βίζα για να συμπεριλάβει περισσότερες χώρες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Ο Πρωθυπουργός Srettha Thavisin ανακοίνωσε ότι η Ταϊλάνδη πρόκειται να επεκτείνει την ταξιδιωτική της πολιτική χωρίς βίζα ώστε να συμπεριλάβει πολίτες από περισσότερες χώρες. Η κίνηση ακολουθεί την πρόσφατη εξαίρεση που χορηγήθηκε σε ταξιδιώτες από την Κίνα και την Ινδία, με στόχο την αναζωογόνηση του τουρισμού, έναν κρίσιμο τομέα για τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Γενικό Κυβερνήτη της Αυστραλίας, Ντέιβιντ Χάρλεϊ, και τα δύο μέρη εξέτασαν ένα αμοιβαίο καθεστώς απαλλαγής από τη βίζα για να ενισχύσουν τα ταξίδια και τις επιχειρήσεις μεταξύ των εθνών τους. Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης βρίσκεται επίσης σε συζητήσεις για παρόμοιες συμφωνίες με ευρωπαϊκές χώρες εντός της ζώνης βίζας Σένγκεν.

Παρά τις προσπάθειες για την αναζωογόνηση της βιομηχανίας, ο τουριστικός τομέας της Ταϊλάνδης δεν έχει ακόμη ανακάμψει στα προ πανδημίας επίπεδα. Πέρυσι, η χώρα υποδέχτηκε περίπου 28 εκατομμύρια ξένους τουρίστες, δημιουργώντας έσοδα 1.2 τρισεκατομμυρίων μπατ, μείωση από τα σχεδόν 40 εκατομμύρια επισκέπτες και 1.9 τρισεκατομμύρια μπατ που κέρδισαν το 2019. Σύμφωνα με την Αρχή Τουρισμού της Ταϊλάνδης (TAT), οι Μαλαισιανοί τουρίστες ηγήθηκαν της αφίξεις με περίπου 4.5 εκατομμύρια επισκέπτες και ακολουθούν οι Κινέζοι τουρίστες με περίπου 3.51 εκατομμύρια.

Από την αρχή του έτους, περισσότεροι από 533,000 Κινέζοι ταξιδιώτες έχουν επισκεφθεί την Ταϊλάνδη, καθιστώντας τους τη μεγαλύτερη ομάδα επισκεπτών, ακολουθούμενοι από Μαλαισιανούς και Νοτιοκορεάτες. Το Υπουργείο Τουρισμού και Αθλητισμού παραμένει αισιόδοξο, προβλέποντας ότι η Ταϊλάνδη θα μπορούσε να προσελκύσει 35 εκατομμύρια ξένους επισκέπτες φέτος, ενισχύονται από τα 3 εκατομμύρια τουρίστες που καταγράφηκαν τον Ιανουάριο.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.