Η Ταϊλάνδη πλησιάζει το Δίκαιο για την Ισότητα του Γάμου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Η Επιτροπή Υπερηφάνειας της Ταϊλάνδης και το δίκτυο LGBTQ+ υπέβαλαν επιστολή στην επιτροπή για την εξέταση του νομοσχεδίου για τους ίσους γάμους για να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη και την ενθάρρυνσή τους για την επείγουσα εξέταση του νομοσχεδίου με την ευκαιρία της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου.

Η κυβέρνηση ανέφερε ότι η διαδικασία τροποποίησης του νόμου περί ισότητας των γάμων έχει ήδη ολοκληρωθεί κατά 70%, με στόχο την αποκατάσταση των δικαιωμάτων σε κάθε πολίτη της Ταϊλάνδης και την επιστροφή δικαιωμάτων που έχουν αφαιρεθεί από την LGBTQ κοινότητα.

Η επιτροπή του νομοσχεδίου για την ισότητα των γάμων είπε ότι προχωρά προσεκτικά και αναμένει να ολοκληρώσει την εξέταση στο στάδιο της επιτροπής σε έναν άλλο μήνα.

Αναμένεται ότι το σχέδιο νόμου θα είναι έτοιμο για εξέταση στην ημερήσια διάταξη της Γερουσίας εγκαίρως. Η επιτροπή αναγνώρισε ότι ο ίσος γάμος είναι ένα δικαίωμα που έχει στερηθεί από τα μέλη της LGBTQ+ κοινότητας, επισημαίνοντας ότι παρά το γεγονός ότι οι σύντροφοι ζουν μαζί για πολλά χρόνια, εξακολουθούν να μην έχουν το δικαίωμα να δηλώσουν τον γάμο τους. Επομένως, ο ισότιμος γάμος πρέπει να θεωρείται επείγον ζήτημα.

Η Thailand Pride εξέφρασε την επιθυμία η κυβέρνηση να επισπεύσει την εξέταση του ισότιμου γάμου για να διασφαλίσει την εφαρμογή του μέχρι το τέλος αυτού του έτους.

Αναμένεται ότι τα τέσσερα προσχέδια του νομοσχεδίου για ίσους γάμους θα δημιουργήσουν σημαντική πρόοδο για τη νομοθεσία της Ταϊλάνδης σχετικά με τον γάμο και την οικογένεια, προωθώντας μεγαλύτερη ισότητα των φύλων.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.