Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης καθυστερεί την προτεινόμενη απαγόρευση της ψυχαγωγικής κάνναβης για να αναζητήσει περισσότερες πληροφορίες

ΦΩΤΟ: MGRONLINE

Εθνική -

Η προτεινόμενη νομοθεσία που θα απαγόρευε την ψυχαγωγική χρήση κάνναβης στην Ταϊλάνδη έχει καθυστερήσει από την κυβέρνηση για να συγκεντρώσει περαιτέρω σχόλια από το κοινό, σύμφωνα με τον υπουργό Δημόσιας Υγείας Τσόλναν Σρίκαεβ.

Μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της Τρίτης, ο υπουργός Τσόλναν ανακοίνωσε ότι το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας απαιτεί περισσότερο χρόνο για να συγκεντρώσει προοπτικές σχετικά με το προτεινόμενο νομοσχέδιο. Αυτή η καθυστέρηση εμποδίζει την άμεση υποβολή της στο υπουργικό συμβούλιο για εξέταση.

Ο υπουργός Δημόσιας Υγείας φέρεται να είχε επισπεύσει το νομοσχέδιο να προσπαθήσει να περάσει μετά από καταγγελίες στο Διαδίκτυο για άτομα που καπνίζουν σε μια συναυλία των Coldplay την περασμένη εβδομάδα.

Η προτεινόμενη απαγόρευση αντικατοπτρίζει την προεκλογική υπόσχεση του πρωθυπουργού Srettha Thavisin από τον Μάιο του 2023 να περιορίσει τη χρήση κάνναβης σε ιατρικούς σκοπούς και σκοπούς που σχετίζονται με την υγεία. Αυτή η στάση προέκυψε από υποτιθέμενες ανησυχίες σχετικά με πιθανούς κινδύνους εθισμού που σχετίζονται με την ψυχαγωγική χρήση.

Παρά την καθυστέρηση, ο υπουργός Τσόλναν υποστήριξε προηγουμένως ότι το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για τον έλεγχο της κάνναβης και της κάνναβης θα δώσει προτεραιότητα στην ιατρική περίθαλψη ως τη μοναδική νόμιμη χρήση των φυτών, ενώ θα απαγορεύει ρητά κάθε μορφή ψυχαγωγικής κατανάλωσης.

Η καθυστέρηση ήταν πιθανό να επιτρέψει περισσότερα σχόλια από ομάδες υπέρ της κάνναβης και να επιλύσει τις ανησυχίες σχετικά με ορισμένα σημεία του νομοσχεδίου, όπως το προτεινόμενο πρόστιμο 60,000 μπατ για τη σύλληψή του για ψυχαγωγική χρήση κάνναβης ή πώς ακριβώς απαγορεύεται η χρήση κάνναβης για ψυχαγωγικό απόρρητο. σπίτι θα επιβάλλονταν δίκαια.

Δεν είναι σαφές πότε το προσχέδιο νόμου θα προχωρήσει ξανά, σημειώνει το TPN media. Ακόμα κι αν το υπουργικό συμβούλιο της Ταϊλάνδης εγκρίνει το νομοσχέδιο, θα πρέπει στη συνέχεια να περάσει από το Κοινοβούλιο και να λάβει την υποστήριξη της πλειοψηφίας για να ψηφιστεί ως νόμος. Αυτό δεν είναι εγγυημένο, καθώς το κόμμα Bhumjaithai και το Move Forward Party εξέφρασαν αμφότερα σημαντικές ανησυχίες για τμήματα του νομοσχεδίου.

Το νομοσχέδιο έχει συζητηθεί μεταξύ των αντίπαλων ομάδων εδώ και μήνες, όπως αναφέραμε εδώ, με πολλούς να ανησυχούν για το πώς θα εφαρμοστεί και τι θα σήμαινε για τα χιλιάδες ιατρεία και καταστήματα κάνναβης της Ταϊλάνδης. Τα συναισθήματα ήταν υψηλά μεταξύ αυτών που υποστηρίζουν και αντιτίθενται στη νόμιμη κάνναβη και πιθανότατα θα συνεχιστούν έως ότου οι διαφορετικές παρατάξεις μπορέσουν να βρουν κοινό έδαφος και να συμβιβαστούν.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Βοηθήστε στην υποστήριξη του The Pattaya News το 2024!

Χρειάζεστε ιατρική ή ταξιδιωτική ασφάλιση για το ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Μπορούμε να βοηθήσουμε!

Tanakorn Panyadee
Ο τελευταίος μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιδύο ετών που σήμερα ζει και σπουδάζει το τελευταίο έτος του κολεγίου του στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.