Η φάλαινα Albino Omura εντοπίστηκε ξανά στο Phang Nga

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Μια σπάνια φάλαινα αλμπίνο Omura, που εντοπίστηκε αρχικά στα ανοιχτά του Coral Island του Πουκέτ την 1η Ιανουαρίου, έχει παρατηρηθεί ξανά στη Θάλασσα Ανταμάν κοντά στην επαρχία Phang Nga. Η πρόσφατη παρατήρηση ήταν κοντά στο βράχο Richelieu, ένα διάσημο σημείο καταδύσεων 45 χιλιόμετρα από την ηπειρωτική χώρα.

Παρά τις προσπάθειες του Τμήματος Θαλάσσιων και Παράκτιων Πόρων και των Εθνικών Πάρκων, Άγριας Ζωής και Διατήρησης Φυτών για τον εντοπισμό της φάλαινας μετά την πρώτη εμφάνισή της, παρέμεινε άπιαστη μέχρι την πρόσφατη εκ νέου ανακάλυψή της. Η θέαση θεωρήθηκε «θαύμα» από τον λέκτορα του Πανεπιστημίου Kasetsart και εμπειρογνώμονα στη θάλασσα, Αναπληρωτή Καθηγητή Δρ. Thon Thamrongnawasawat, πυροδοτώντας μια εκτενή έρευνα στα νερά της Ταϊλάνδης.

Ενώ έχουν βρεθεί αρκετές συνηθισμένες φάλαινες Omura, η επανεμφάνιση αυτής της συγκεκριμένης φάλαινας αλμπίνο, περίπου 250 χιλιόμετρα από την αρχική της θέση, υποδηλώνει ότι είναι το ίδιο άτομο λόγω της σπανιότητας του αλμπινισμού μεταξύ αυτών των φαλαινών.

Η σύμπτωση των εμφανίσεών του τόσο την Παγκόσμια Ημέρα Πρωτοχρονιάς όσο και την Κινεζική Πρωτοχρονιά έχει ιντριγκάρει πολλούς, συμπεριλαμβανομένου του Δρ. Thon, ο οποίος ελπίζει ότι αυτό θα βοηθήσει στην κατανόηση του εύρους των ενδιαιτημάτων των φαλαινών Omura και στη διαμόρφωση στρατηγικών διατήρησης.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.