Βρετανός τουρίστας αγνοείται μετά από ατύχημα με καγιάκ στο Surat Thani

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: 

Ένας Βρετανός τουρίστας χάθηκε μετά από ατύχημα με καγιάκ στο φράγμα Rajjaprabha στην επαρχία Surat Thani. Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ο 24χρονος Gowribalan Shanghaman αναφέρθηκε ότι έπεσε από το καγιάκ του στα νερά του φράγματος νωρίς χθες το πρωί (11 Φεβρουαρίου), πυροδοτώντας επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Η Shanghaman, μαζί με έναν σύντροφό τους, είχαν ξεκινήσει από μια τοπική σχεδία για ένα ταξίδι με καγιάκ όταν το περιστατικό συνέβη περίπου 500 μέτρα από την αφετηρία τους. Η περιοχή, που βρίσκεται περίπου 50-60 χιλιόμετρα από την κορυφή του φράγματος, είναι γνωστή για τη γραφική ομορφιά της αλλά και για τους πιθανούς κινδύνους της.

Τέσσερις δύτες από το Δημοτικό Γραφείο Cheow Lan έχουν σταλεί στην περιοχή διάσωσης, που είναι γνωστό ότι είναι το βαθύτερο τμήμα της δεξαμενής με βάθη έως και 50 μέτρα. Η ομάδα διάσωσης είπε ότι αντιμετώπιζαν δυσκολίες λόγω της χαμηλής ορατότητας στα ψυχρά, θολά νερά, γεγονός που αποτελεί σημαντική πρόκληση για τις προσπάθειές τους για έρευνα.

Εκφράστηκαν επίσης ανησυχίες σχετικά με την τήρηση των κανονισμών για την ασφάλεια του πάρκου. Ο Shanghaman και ο φίλος του δεν αναφέρθηκαν στις αρχές πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους, μια απαραίτητη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν όλοι οι επισκέπτες για να εξασφαλίσουν την ασφάλειά τους. Αναφέρθηκε επίσης ότι οι δύο άνδρες δεν φορούσαν σωσίβια την ώρα του ατυχήματος.

Καθώς η έρευνα συνεχίζεται, οι υπεύθυνοι του πάρκου και οι τοπικές αρχές προτρέπουν τους επισκέπτες να ακολουθούν προσεκτικά όλες τις οδηγίες και τους κανονισμούς ασφαλείας, τονίζοντας τη σημασία της αναφοράς στους υπαλλήλους του πάρκου πριν από την ενασχόληση με υδάτινες δραστηριότητες και τη χρήση σωσίβιων γιλέκων για την πρόληψη παρόμοιων περιστατικών.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.