Συνελήφθη ύποπτος στην Πατόνγκ για άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών για απατεώνες

Πατόνγκ –

Ένας άνδρας συνελήφθη στην Πατόνγκ επειδή άνοιξε έναν τραπεζικό λογαριασμό, που ονομάζεται τραπεζικός λογαριασμός αλόγων, για απατεώνες επενδυτικών σχεδίων στο οποίο έλαβε 1,000 μπατ για τη δουλειά του.

Το Κεντρικό Γραφείο Ερευνών είπε στο Phuket Express ότι νωρίτερα αυτή την εβδομάδα συνέλαβαν έναν ύποπτο που ταυτοποιήθηκε μόνο ως ο κ. Chaiyapong, 29 ετών, από το Πουκέτ, σε ένα σπίτι στο Patong. Κατηγορείται για απάτη με την εισαγωγή ψευδών πληροφοριών σε συστήματα υπολογιστών που προκάλεσαν ζημιές σε άλλους.

Η σύλληψη έρχεται μετά από δύο χρόνια πριν, κατά την οποία πολλά θύματα πείστηκαν από απατεώνες να εργαστούν στη διαφήμιση στο διαδίκτυο μοιράζοντας προϊόντα που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η ψεύτικη εταιρεία ζήτησε από τα θύματα να τους μεταφέρουν ένα μικρό χρηματικό ποσό για να επιβεβαιώσουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους για μισθοδοσία προτού αρχίσουν τις δουλειές τους στον τραπεζικό λογαριασμό του υπόπτου (τραπεζικός λογαριασμός αλόγου). Υπήρξαν συνολικές απώλειες 100,000 μπατ. Μετά από αυτό, ο απατεώνας είπε στα θύματα ότι το θύμα επεξεργάστηκε λάθος τον λογαριασμό και ότι τα θύματα έπρεπε να μεταφέρουν περισσότερα χρήματα.

Τα θύματα ήταν περίεργα και προσπάθησαν να επικοινωνήσουν περαιτέρω με τους απατεώνες για επιστροφή χρημάτων, αλλά απέτυχαν πριν υποβάλουν αναφορές στην αστυνομία.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.