Συνελήφθη άνδρας από το Πουκέτ για φερόμενη απάτη με κρατήσεις ξενοδοχείων

Πουκέτ -

Ένας άνδρας από το Πουκέτ συνελήφθη στο Μάε Χονγκ Σον αφού φέρεται να απάτησε περισσότερα από 40 θύματα με αποζημιώσεις που κόστισαν περίπου 800,000 μπατ σε κρατήσεις ξενοδοχείων.

Η αστυνομία για το έγκλημα στον κυβερνοχώρο είπε στο Phuket Express ότι νωρίτερα αυτή την εβδομάδα συνέλαβε έναν ύποπτο που ταυτοποιήθηκε μόνο ως ο κύριος Sunthorn, 37 ετών, από το Πουκέτ. Συνελήφθη στο Mae Hong Son, στη Βόρεια Ταϊλάνδη. Κατηγορείται για απάτη με εισαγωγή παραμορφωμένων πληροφοριών σε σύστημα υπολογιστή.

Η σύλληψη έγινε αφού η αστυνομία της Ταϊλάνδης έλαβε καταγγελίες από περισσότερα από 40 θύματα με ζημιές που κοστίζουν πάνω από 800,000 μπατ. Ο κ. Sunthorn φέρεται να διαχειριζόταν πολλές σελίδες στο Facebook με διαφορετικά ονόματα, αλλά απέφυγε να χρησιμοποιήσει πραγματικά ονόματα ξενοδοχείων στις σελίδες.

Ωστόσο, ο Sunthorn φέρεται να δημοσίευσε πραγματικές φωτογραφίες από ξενοδοχεία και τις παρείχε στα θύματα που επικοινώνησαν με τις σελίδες του στο Facebook. Ζήτησε από τα θύματα να καταθέσουν χρήματα εκ των προτέρων όταν έκαναν κράτηση. Όταν τα θύματα έφτασαν στα ξενοδοχεία τους, δεν μπόρεσαν να κάνουν check in επειδή οι κρατήσεις ήταν ψεύτικες.

Ο Sunthorn δεν απηύθυνε αμέσως έκκληση, αλλά παρέμεινε υπό κράτηση μέχρι την ώρα του Τύπου

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.