Πέντε φάλαινες Bryde's εντοπίστηκαν κοντά στο νησί στο Surat Thani

Surat Thani -

Πέντε φάλαινες του Bryde εντοπίστηκαν κοντά σε ένα νησί στο θαλάσσιο πάρκο Mu Ko Ang Thong.

Αξιωματούχοι του Εθνικού Πάρκου Mu Ko Angthong είπαν στο Phuket Express ότι τη Δευτέρα (5 Φεβρουαρίουth) πέντε φάλαινες του Bryde είδαν ένα πλήρωμα τουριστικού σκάφους και επιβάτες μεταξύ του νησιού Tai Plao και του νησιού Wow (Νησί Kite). Οι φάλαινες τρέφονταν με κοπάδια μικρών ψαριών.

Στο παρελθόν, οι φάλαινες του Bryde έμπαιναν παραδοσιακά στην περιοχή του εθνικού πάρκου κάθε χρόνο από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο. Ωστόσο, το θαλάσσιο οικολογικό σύστημα έχει ανακάμψει σημαντικά μετά τον Covid-19. Από το 2021, περισσότερα από αυτά έρχονται στην περιοχή του εθνικού πάρκου. Πριν από τρία χρόνια, οι υπεύθυνοι του πάρκου βρήκαν τέσσερα από αυτά, πριν από δύο χρόνια βρήκαν έξι από αυτά και πέρυσι τα τέσσερα.

Η φάλαινα του Bryde είναι ένα σπάνιο έως σχεδόν εξαφανισμένο υδρόβιο θηλαστικό. Η φάλαινα Bryde's έχει χαρακτηριστεί ως προστατευόμενο ζώο στην Ταϊλάνδη. Η παρουσία της Φάλαινας Bryde θεωρείται επίσης ως δείκτης άφθονων θαλάσσιων πόρων.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.