Κορυφαίες ιστορίες Εθνικής Ταϊλάνδης από την περασμένη εβδομάδα: Πρόταση για διαμονή 90 ημερών χωρίς βίζα για περισσότερες χώρες και άλλα

Ακολουθεί μια ματιά στις κορυφαίες ιστορίες ΕΘΝΙΚΗΣ Ταϊλάνδης, που επιλέχθηκαν από την Εθνική μας ομάδα Pattaya News/TPN, από την τελευταία εβδομάδα, Δευτέρα 29 Ιανουαρίου έως Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024.

Δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο επίπεδο σημασίας, αλλά παρατίθενται με τη σειρά ημερομηνίας δημοσίευσης.

Ας ξεκινήσουμε και ας δούμε ποιες ήταν οι κορυφαίες ιστορίες!

  1. Ένας 14χρονος μαθητής κηρύχθηκε νεκρός αφού μαχαιρώθηκε από έναν άλλο μαθητή μέσα σε ένα λύκειο στη Σουάν Λουάνγκ μετά την πρωινή συνέλευση του σχολείου.Η αστυνομία του Khlong Tan αποκάλυψε δημόσια τα αποτελέσματα μετά την ανάκριση ενός 14χρονου μαθητή που φέρεται να μαχαίρωσε έναν άλλο μαθητή μέχρι θανάτου σε ένα σχολείο στο Phatthanakan 26, Suan Luang, στην Μπανγκόκ.

    Ο κ. Varawut Silpa-archa, Υπουργός Κοινωνικής Ανάπτυξης και Ανθρώπινης Ασφάλειας (SDHS), συζήτησε δημόσια μια σημαντική υπόθεση σχετικά με έναν 14χρονο μαθητή που μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τον συμμαθητή του στο Suan Luang της Μπανγκόκ.

    2. Ο Ελβετός ομολόγησε τη δολοφονία της συζύγου του, αλλά οι ισχυρισμοί ήταν τυχαίος. Η αστυνομία ερευνά μυστηριώδη εξαφάνιση στο Nakhon Ratchasima.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Ρόλαντ φέρεται να μάλωνε με την Οράθαι πριν εξαφανιστεί.

3. Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ταϊλάνδης έκρινε ότι οι προτάσεις και οι προσπάθειες του Κόμματος Move Forward (MFP) για τροποποίηση του lese-majeste νόμου είναι αντισυνταγματικές και μια προσπάθεια ανατροπής του συνταγματικού μοναρχικού συστήματος της χώρας.

Το MFP αρνήθηκε και πάλι ότι σκόπευε να ανατρέψει τη συνταγματική μοναρχία ή να ανακαλέσει τον νόμο Lese Majeste και επέμεινε ότι ήθελαν μόνο να τροποποιήσουν τον νόμο.

4. Τα εθνικά μέσα ενημέρωσης της Ταϊλάνδης ανέφεραν ότι η Αρχή Τουρισμού της Ταϊλάνδης (TAT) ζήτησε από την κυβέρνηση της Ταϊλάνδης να παρατείνει τη διάρκεια παραμονής χωρίς βίζα σε 90 ημέρες για τους τουρίστες μεγάλων αποστάσεων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη, προκειμένου να αυξηθούν τα εθνικά έσοδα μεγάλων αποστάσεων στο 40% το 2024.

Αυτά τα μέτρα περιελάμβαναν την αναστολή των εντύπων TM6 στα συνοριακά περάσματα Ταϊλάνδης-Μαλαισσίας, 30 ημέρες χωρίς βίζα για τους Καζάχους τουρίστες και τη συνέχιση της παραμονής 90 ημερών χωρίς βίζα για τους Ρώσους.

5. Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι δηλώθηκαν νεκροί στο σημείο, ενώ τουλάχιστον 22 άνθρωποι τραυματίστηκαν μετά από πτώση λεωφορείου σε κανάλι στην περιοχή Μπανγκ Μπορ.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης του Samut Prakan έδωσαν μια ενημέρωση σχετικά με ένα πρόσφατο ατύχημα που αφορούσε ένα εταιρικό λεωφορείο που μετέφερε περισσότερους από 20 επιβάτες που έχασε τον έλεγχο και έπεσε σε κανάλι στην οδό Rattanakosin Road, Bang Bo, Samut Prakan 200 ετών.

Αυτό είναι όλο για αυτήν την εβδομάδα, να είστε ασφαλείς!

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για πέντε χρόνια. Ειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση μεταξύ ταϊλανδέζικου στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ δημοσιογράφων και αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.