Οι μεγαλύτερες ιστορίες του Πουκέτ από την περασμένη εβδομάδα: Πολλαπλές περιπτώσεις αλλοδαπών σε νομικά προβλήματα και πολλά άλλα 

Γεια σας, αναγνώστες και υποστηρικτές του Phuket Express!

Ακολουθεί η εβδομαδιαία μας εκπομπή στην οποία επισημαίνουμε τις κορυφαίες τοπικές ιστορίες στην περιοχή μας του Πουκέτ από την περασμένη εβδομάδα. Ο αριθμός των ιστοριών διαφέρει από εβδομάδα σε εβδομάδα.

Αυτά επιλέγονται και επιμελούνται από τη συντακτική μας ομάδα και έχουν σχεδιαστεί για να μπορούν οι αναγνώστες μας να ενημερώνονται γρήγορα για σημαντικές ιστορίες που μπορεί να έχουν χάσει. Δημοσιεύουμε πολλές ιστορίες καθημερινά και είναι εύκολο να χάσουμε τα ίχνη σημαντικών γεγονότων ή αλλαγών στην περιοχή μας. Κάνουμε εθνικές ανακεφαλαιώσεις σε ξεχωριστό άρθρο, Αυτές είναι μόνο οι κορυφαίες τοπικές ιστορίες στο Πουκέτ.

Δεν έχουν ιδιαίτερη σειρά σπουδαιότητας, αλλά κατά προσέγγιση με σειρά δημοσίευσης. Αυτά είναι από τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου έως την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024.

  1. Ένας αλλοδαπός οδηγός αντιμετώπισε νομική δίωξη αφού επέτρεψε στους αλλοδαπούς επιβάτες του να καθίσουν στα τζάμια ενός αυτοκινήτου στο Καρόν.

Ο αλλοδαπός οδηγός ζήτησε συγγνώμη στην αστυνομία και σε άλλους χρήστες του δρόμου που ανησυχούσαν για την οδική ασφάλεια. Έχει υποσχεθεί ότι δεν θα αφήσει ξανά τους επιβάτες να κάθονται στα παράθυρα έτσι.

2. Ένας αλλοδαπός αναβάτης μοτοσικλέτας συνελήφθη στην προσπάθειά του να σπάσει μια αλυσίδα που ασφάλιζε την παράνομα παρκαρισμένη μηχανή του στην πόλη του Πουκέτ.

Ο ξένος αναβάτης είδε τον εαυτό του στο βίντεο και ζήτησε συγγνώμη από την αστυνομία και υποσχέθηκε να μην το ξανακάνει. Ζήτησε επίσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μια ευκαιρία να είναι καλός τουρίστας στο μέλλον που ακολουθεί τους κανόνες κυκλοφορίας.

3. Το διεθνές αεροδρόμιο του Πουκέτ διευκρίνισε μετά από μια φωτογραφία δύο ξένων τουριστών που φορούν μόνο μαγιό έχει γίνει viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι δύο άντρες αλλοδαποί τουρίστες που φορούσαν μαγιό έπεσαν από αυτοκίνητο μπροστά από τον διεθνή τερματικό σταθμό. Φορούν ρούχα πριν μπουν στο σωστό τερματικό.

4. Μια Βρετανίδα δασκάλα που φέρεται να πήρε μια ανήλικη από τους κηδεμόνες της και να την κακοποιούσε στο Πουκέτ πριν από πολλά χρόνια συνελήφθη στο Τσιάνγκ Μάι.

Το 2014 -2015 εργάστηκε ως δάσκαλος σε διεθνές σχολείο στο Πουκέτ. Φέρεται να πήρε μια 16χρονη αλλοδαπή μαθήτρια στο ίδιο σχολείο για άσεμνους σκοπούς.

5. Μια ξένη τουρίστρια φέρεται να κακοποιήθηκε από έναν άνδρα μέσα σε μια τουαλέτα στον τερματικό σταθμό λεωφορείων του Πουκέτ.

Το βίντεο από το CCTV που τραβήχτηκε στο σημείο δείχνει έναν μοναχό να τρέχει στην τουαλέτα αφού άκουσε κάποιον να ουρλιάζει για βοήθεια.

6. Μια ομάδα Ρώσων ανδρών φέρεται να απείλησε ένα ζευγάρι Ρώσων και τους μετέφερε σε ένα φορτηγό παρά τη θέλησή τους για να προσπαθήσουν να τους εκβιάσουν για 30 εκατομμύρια μπατ σε Bitcoins στο Πουκέτ.

Πέντε αλλοδαποί ύποπτοι κρατούνται υπό κράτηση αφού φέρεται να ενεπλάκησαν σε απόπειρα εκβίασης σε ζευγάρι Ρώσων για κρυπτονόμισμα.

Και οι πέντε αλλοδαποί ύποπτοι δεν έχουν κάνει δηλώσεις και μέχρι την ώρα του Τύπου φέρεται να μην μιλούν καθόλου με τις αρχές επιβολής του νόμου.

Αυτά για αυτήν την εβδομάδα. Να είσαι ασφαλής!

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για πέντε χρόνια. Ειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση μεταξύ ταϊλανδέζικου στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ δημοσιογράφων και αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.