Θα μπορούσε η Ταϊλάνδη να εισαγάγει πραγματικά μια βίζα σε στυλ Σένγκεν για μέρη της Νοτιοανατολικής Ασίας;

Τις τελευταίες ημέρες, ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης, Srettha Thavisin, κατέστησε σαφές ότι σκοπεύει να συνεχίσει τα σχέδια για μια πρωτοποριακή βίζα σε στυλ Σένγκεν (αλλά με ορισμένες σημαντικές διαφορές, διαβάστε παρακάτω) για την Ταϊλάνδη και μέρη της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Καλύψαμε την αρχική ανακοίνωση που μπορείτε να διαβάσετε εδώ σε προηγούμενο άρθρο μας εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με την πρόταση και το θέμα πριν συνεχίσουμε με τις σκέψεις μας.

Αυτή η πρόταση είναι επίσης από πολλές απόψεις μια αδελφή πρόταση προς το σχέδιο της Τουριστικής Αρχής της Ταϊλάνδης να επεκτείνει τις τουριστικές βίζες 90 ημερών μόνο από τη Ρωσία σε πολλές ακόμη χώρες, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ, όπως συζητήσαμε εδώ σε αυτό το άρθρο.

Αποτελεί επίσης μέρος μιας συνολικής στρατηγικής του πρωθυπουργού Srettha και της αρκετά νέας κυβέρνησης να καταστήσουν τα πράγματα όσο το δυνατόν πιο εύκολα για τον τουρισμό και να άρουν όλα τα πιθανά εμπόδια για τον τουρισμό, όπως η πρόταση για να απαλλαγούμε επιτέλους από τη μη δημοφιλή απαγόρευση πωλήσεων αλκοόλ το απόγευμα στην Ταϊλάνδη, όπως συζητήσαμε εδώ.

Η Ταϊλάνδη υπέγραψε επίσης πρόσφατα συμφωνία με την Κίνα για να επιτραπεί η αμοιβαία είσοδος χωρίς θεώρηση, ελπίζοντας να μειωθούν τυχόν εμπόδια για τους Κινέζους επισκέπτες να έρθουν στην Ταϊλάνδη.

Η ιδέα για βίζα τύπου Σένγκεν δεν είναι καινούργια και έχει συζητηθεί στο παρελθόν, αλλά προφανώς υπάρχουν πολλά πιθανά εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν για να προχωρήσουμε σε μια τέτοια πρόταση. Η Srettha, ωστόσο, έδειξε προθυμία να το κάνει. Πρόσφατα είχε συζητήσεις με τις αρχές του Λάος γύρω από αυτό το θέμα και με τον ηγέτη της Καμπότζης που επισκέφθηκε αυτή την εβδομάδα ο Srettha δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ότι το κοινό πρόγραμμα βίζας θα ήταν ένα κορυφαίο θέμα συζήτησης, μαζί με την ατμοσφαιρική ρύπανση.

Η πρόταση, και θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι είναι απλώς μια πρόταση και όχι μια εγγύηση ή οτιδήποτε προκαθορισμένο, Οι επισκέπτες στην Ταϊλάνδη θα μπορούν επίσης να επισκέπτονται την Καμπότζη, τη Μιανμάρ, το Λάος, το Βιετνάμ και τη Μαλαισία με μία βίζα και ένα γραμματόσημο. Σε αντίθεση με το Σένγκεν, ο τουρίστας θα έπρεπε να περάσει πρώτα από την Ταϊλάνδη ως ένα είδος HUB και δεν θα μπορούσε να πάρει την ίδια κοινή βίζα μπαίνοντας αρχικά σε μια από τις άλλες χώρες. Αυτό θα έδινε επίσης τη μερίδα του λέοντος των εργασιών στην Ταϊλάνδη για τον έλεγχο ασφαλείας των επισκεπτών, αλλά θα αποτρέψει επίσης τους ανθρώπους που ενδεχομένως να επιλέξουν τη χώρα με τους ελαφρύτερους περιορισμούς εισόδου για να επισκεφτούν στη συνέχεια τις άλλες, ένα συνηθισμένο πρόβλημα με τη Βίζα Σένγκεν.

Οι πρώτες συζητήσεις φέρεται να ήταν θετικές, αλλά υπάρχει πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει και πολλές ανησυχίες (Ειδικά σχετικά με τη δυνητικά συμπεριλαμβανομένης της Μιανμάρ, της οποίας η κυβέρνηση υπό την ηγεσία της χούντας δεν αναγνωρίζεται επίσημα από τις περισσότερες άλλες κυβερνήσεις και η οποία ουσιαστικά εμπλέκεται σε έναν εμφύλιο πόλεμο στο πολλαπλά μέτωπα.)

Η ανταπόκριση από τους αναγνώστες του TPN Media στα κανάλια μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν σχεδόν καθολικά θετική, αν και ορισμένοι εξέφρασαν την ανησυχία ότι η βίζα μπορεί να κοστίσει χρήματα και να τερματίσει την ελεύθερη είσοδο στην Ταϊλάνδη. Αυτό, φυσικά, είναι μόνο εικασίες.

Θα μπορούσε πραγματικά η Ταϊλάνδη να το κάνει αυτό και να εισαγάγει αυτό το στυλ βίζας; Ναι, και η Srettha έχοντας επιχειρηματικό υπόβαθρο και όχι πολιτική το κάνει προτεραιότητα. Θα γίνει όμως; Μένει να φανούν, αλλά θα συνεχίσουμε να καλύπτουμε αυτή τη συναρπαστική ιστορία εδώ στο TPN media. Πείτε μας τη γνώμη σας στέλνοντάς μας mail στο [προστασία μέσω email].

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για πέντε χρόνια. Ειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση μεταξύ ταϊλανδέζικου στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ δημοσιογράφων και αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.