Ο καιρός του Σαββατοκύριακου φέρνει χαμηλότερες θερμοκρασίες στο βορρά, θερμότερες αλλού στην Ταϊλάνδη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Το Μετεωρολογικό Τμήμα της Ταϊλάνδης ανέφερε ότι αυτό το Σαββατοκύριακο στη Βόρεια Ταϊλάνδη θα σημειωθεί σημαντική πτώση της θερμοκρασίας από 2 έως 5 βαθμούς Κελσίου. Το πρακτορείο σημείωσε, ωστόσο, ότι οι βορειοανατολικές, οι κεντρικές, η Μπανγκόκ και οι ανατολικές περιοχές θα παρουσιάσουν άνοδο της θερμοκρασίας από 2 έως 4 βαθμούς Κελσίου κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, που αποδίδεται στους επικρατούντες δυτικούς ανέμους και στην εξασθένηση του συστήματος υψηλής πίεσης.

Από τις 4 έως τις 7 Φεβρουαρίου, η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει μικρή πτώση 1 με 2 βαθμούς στις βόρειες και άνω κεντρικές περιοχές, ενώ ανατολικοί και νοτιοανατολικοί άνεμοι θα προκαλέσουν μεμονωμένες βροχές φέρνοντας υγρασία από τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας και τον Κόλπο της Ταϊλάνδης.

Το μετεωρολογικό τμήμα συνέστησε στους κατοίκους της Άνω Χώρας να προσέχουν την υγεία τους εν μέσω της αλλαγής του καιρού και προέτρεψε τους οδηγούς να είναι προσεκτικοί σε συνθήκες ομίχλης.

Εν τω μεταξύ, στα νότια, η επιρροή του μέτριου βορειοανατολικού μουσώνα αναμένεται να μειωθεί, οδηγώντας σε μείωση των καταιγίδων. Οι συνθήκες της θάλασσας στον κάτω Κόλπο αναμένεται να εμφανίσουν κύματα 1 έως 2 μέτρων, που θα αυξάνονται κατά τη διάρκεια καταιγίδων, με παρόμοιες συνθήκες στον άνω Κόλπο και στη Θάλασσα Ανταμάν.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.