Εντατικοποιήθηκαν οι προσπάθειες για την ενίσχυση της ταϊλανδικής πυγμαχίας παγκοσμίως

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Ο Pimol Srivikorn, σύμβουλος του Πρωθυπουργού και Πρόεδρος της υποεπιτροπής για την προώθηση της αθλητικής βιομηχανίας, ανέφερε ότι η ώθηση για ενίσχυση της πυγμαχίας της Ταϊλάνδης καθώς η ήπια δύναμη του έθνους προχωρά καλά.

Δήλωσε ότι έχουν γίνει προσπάθειες για να αυξηθούν τα πρότυπα των ταϊλανδικών εκπαιδευτών πυγμαχίας μέσω εκπαίδευσης και δοκιμών, καθιερώνοντας διεθνή κριτήρια που θα επιτρέψουν στους εκπαιδευτές ταϊλανδέζικης πυγμαχίας να διδάξουν στο εξωτερικό και να δημιουργήσουν εισόδημα, προσθέτοντας έτσι αξία στο προσωπικό της πυγμαχίας της Ταϊλάνδης.

Ο Σύμβουλος του Πρωθυπουργού ανέφερε περαιτέρω ότι έως τον Μάρτιο, η Αθλητική Αρχή της Ταϊλάνδης (SAT) θα ξεκινήσει περισσότερα τυποποιημένα κέντρα δοκιμών ικανά να εκδίδουν πιστοποιητικά ποιότητας για εκπαιδευτές πυγμαχίας της Ταϊλάνδης για λογαριασμό του κράτους.

Η πιστοποίηση θα επαληθευτεί από το Συμβούλιο Αθλητισμού Πυγμαχίας, το SAT, το Υπουργείο Τουρισμού και Αθλητισμού, το Τμήμα Ανάπτυξης Δεξιοτήτων και το Υπουργείο Εργασίας. Αυτά τα κέντρα στοχεύουν στην παραγωγή ικανών εκπαιδευτών Muay Thai και θα διανεμηθούν σε πέντε επαρχίες, καλύπτοντας ολόκληρη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένων των Chiang Mai, Songkhla, Nakhon Ratchasima, Chonburi και Bangkok.

Επιπλέον, ο Pimol ανέφερε τη δημιουργία ενός κεντρικού συντονιστικού κέντρου για τη διευκόλυνση των συνδέσεων μεταξύ των ταϊλανδικών εκπαιδευτών πυγμαχίας που αναζητούν να εργαστούν στο εξωτερικό, των αλλοδαπών που ενδιαφέρονται να μάθουν ταϊλανδέζικη πυγμαχία και εκείνων που θέλουν να προσλάβουν εκπαιδευτές πυγμαχίας Ταϊλάνδης για διδασκαλία.

Επιπλέον, για να προωθηθεί η ήπια δύναμη της ταϊλανδέζικης πυγμαχίας, θα οργανωθούν μαθήματα με διάσημους Ταϊλανδούς μπόξερ για να παρουσιάσουν και να διδάξουν διάφορες τεχνικές σε σύντομα μαθήματα μιας ημέρας, ξεκινώντας από την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.

Ο Pimol δήλωσε επίσης ότι τον Απρίλιο, οκτώ πιστοποιημένοι εκπαιδευτές πυγμαχίας της Ταϊλάνδης, άνδρες και γυναίκες, θα σταλούν για να διδάξουν ταϊλανδέζικη πυγμαχία σε στρατιωτικούς και εθνικούς αθλητές πυγμαχίας της Σαουδικής Αραβίας, μετά από αίτημα της Ταϊλανδικής Πρεσβείας στο Ριάντ. Κάθε εκπαιδευτής θα κερδίζει από 80,000 έως 120,000 μπατ το μήνα, ανάλογα με την εμπειρία και τα επιτεύγματά του.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.