Η AOT επιταχύνει την κατασκευή του αεροδρομίου Andaman

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Η Airports of Thailand Public Company Limited (AOT) επισπεύδει την κατασκευή του νέου διεθνούς αεροδρομίου Andaman, που οραματίζεται ως κόμβος απευθείας πτήσεων μεγάλων αποστάσεων στη νότια περιοχή της Ταϊλάνδης.
Ο υπουργός Μεταφορών Suriya Juangroongruangkit επιθεώρησε πρόσφατα την πρόοδο του αεροδρομίου στην επαρχία Phang Nga, που θα είναι το δεύτερο αεροδρόμιο του Πουκέτ, και ξεκίνησε βήματα για τη βελτίωση της τοπικής υποδομής μεταφορών.

 

Η ανάπτυξη του Διεθνούς Αεροδρομίου Andaman, που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο δεύτερο στάδιο, έχει σχεδιαστεί για να συμπληρώσει το αεροδρόμιο του Πουκέτ. Με τα δύο αεροδρόμια να λειτουργούν, προβλέπεται ότι θα εξυπηρετούν συλλογικά έως και 18 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως, μια σημαντική αύξηση από τα 12.5 εκατομμύρια που διαχειρίζεται σήμερα μόνο το αεροδρόμιο του Πουκέτ.

 

Το σχέδιο είναι το Διεθνές Αεροδρόμιο Andaman να επικεντρωθεί σε απευθείας πτήσεις μεγάλων αποστάσεων, ενώ το αεροδρόμιο του Πουκέτ θα εξυπηρετεί διεθνείς πτήσεις εσωτερικού και μικρών αποστάσεων. Ο Σουρίγια τόνισε επίσης την ανάγκη για βελτιωμένες υποδομές χερσαίων μεταφορών για τη σύνδεση των δύο αεροδρομίων, ενισχύοντας την ευκολία των επιβατών.

 

Ο αναπληρωτής διευθυντής του AOT Kirati Kitmanawat δήλωσε ότι το AOT θα ενεργήσει σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργού μεταφορών. Τα δύο αεροδρόμια απέχουν περίπου 23.4 χιλιόμετρα μεταξύ τους, με το ταξίδι μεταξύ τους μέσω της γέφυρας Sarasin να διαρκεί λιγότερο από 20 λεπτά.

 

Το αεροδρόμιο του Πουκέτ, με τον ενιαίο διάδρομο προσγείωσης και τις 25 στάσεις, φιλοξενεί επί του παρόντος έως και 20 πτήσεις την ώρα. Τα σχέδια για την επέκταση αυτής της χωρητικότητας παρεμποδίστηκαν από τους περιορισμούς του διαστήματος, γεγονός που οδήγησε στην απόφαση για την κατασκευή ενός δεύτερου αεροδρομίου. Το Διεθνές Αεροδρόμιο Andaman αναμένεται να ανοίξει το 2031, σύμφωνα με έκθεση του Κέντρου Αεροπορίας.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.