Το Phatthalung υφίσταται τις χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων 43 ετών

Phatthalung, Νότια Ταϊλάνδη –

Το Phatthalung έχει υποστεί τις χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων 43 ετών, δήλωσαν κάτοικοι της περιοχής.

Μετά από έντονες βροχοπτώσεις για πολλές ώρες την Πέμπτη (25 Ιανουαρίουth), ξαφνικές πλημμύρες από την οροσειρά Banthat έπληξαν το Phatthalung. Επτά χωριά και πολλές φάρμες ζώων έχουν πλημμυρίσει.

Περισσότερες από 500 οικογένειες υποφέρουν από τις επιπτώσεις της πλημμύρας, ειδικά στις περιοχές Kong Hra, Sri Nakharin και Tamod. Η στάθμη των υδάτων ήταν έως και τέσσερα μέτρα ύψος στην υποπεριφέρεια Λαμσίν, Σρι Ναχάριν, όπου οι τοπικοί δρόμοι είχαν αποκλειστεί από τις πλημμύρες.

Ο κ. Somkit Chongpitak, 69 ετών, ένας ντόπιος της περιοχής είπε ότι είχαν μια μεγάλη πλημμύρα πριν από 43 χρόνια, αλλά αυτή τη φορά είναι ακόμη χειρότερη από πριν.

Οι τοπικές αρχές επιθεώρησαν τις πλημμυρισμένες περιοχές στην επαρχία και βοήθησαν τους πλημμυροπαθείς.

Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.