Η Ταϊλάνδη παροτρύνει τους πρώην επισκέπτες και τους επισκέπτες μακράς διαμονής να δοκιμάσουν "Νέο και Βελτιωμένο" Διαδικτυακό Check-in 90 ημερών

Εθνικός-

Στις 10:00 π.μ., 22 Ιανουαρίου 2024, Πολ. Ο Αντιστράτηγος Ittipol Ittisaranachai, ο αρχηγός της Βασιλικής Αστυνομίας Μετανάστευσης της Ταϊλάνδης, μίλησε δημόσια για την υπηρεσία «Διαδικτυακή ειδοποίηση παραμονής στην Ταϊλάνδη για 90 ημέρες» σύμφωνα με την πολιτική της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης για τη διευκόλυνση των αλλοδαπών για βίζα μεγάλης διάρκειας.

Ο κ. Srettha Thavisin, ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης και υπουργός Οικονομικών, εξέδωσε πρόσφατα μια πολιτική για την τόνωση της οικονομίας και την υποστήριξη των τουριστικών αξιών για την προσέλκυση ξένων τουριστών και επενδυτών στην Ταϊλάνδη.
Η διαδικτυακή υπηρεσία ειδοποιήσεων 90 ημερών θα διευκολύνει τους ξένους επιχειρηματίες και τους πρώην πολίτες να διευκολύνουν τη διαδικασία ειδοποίησης όταν μένουν στην Ταϊλάνδη για περισσότερες από 90 ημέρες, δήλωσε ο Pol. Αντιστράτηγος Ιτιπόλ.

Το TPN media σημειώνει ότι αυτή η διαδικτυακή υπηρεσία υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια, αλλά στο παρελθόν έχει γεμίσει με διάφορα προβλήματα, περιορισμένη συμβατότητα προγράμματος περιήγησης, χρόνο διακοπής λειτουργίας και άλλα προβλήματα. Πρόσφατα, ωστόσο, υπήρξε μια νέα ώθηση για να ενθαρρύνουν τους ομογενείς να δοκιμάσουν ξανά το διαδικτυακό σύστημα και να τους διαβεβαιώσουν ότι είναι πολύ πιο εύκολο και λιγότερο αγχωτικό από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια.

Τα προηγούμενα προβλήματα είχαν οδηγήσει πολλούς στο παρελθόν να εγκαταλείψουν την προσπάθειά τους να υποβάλουν το 90ήμερο check-in τους στο Διαδίκτυο, οδηγώντας σε μεγάλες αναμονές και δέσμευση πόρων στο Thai Immigration για αυτοπροσώπως επισκέψεις. Ελπίζουμε ότι με τις βελτιώσεις στην εφαρμογή και την υπηρεσία, πολλοί περισσότεροι άνθρωποι θα επιλέξουν να χρησιμοποιήσουν την ηλεκτρονική πύλη και ότι θα εξοικονομήσουν πολύτιμο χρόνο για όλους.

Σημειώθηκε ότι, ωστόσο, θα μπορούσε να ζητηθεί από ορισμένα άτομα να πραγματοποιήσουν αυτοπροσώπως το διαδικτυακό τους check-in διάρκειας 90 ημερών, ανάλογα με διάφορους παράγοντες, όπως η απόδειξη της κατοικίας ή του έθνους καταγωγής.

Δυστυχώς, ωστόσο, παρά τις ερωτήσεις στο συνέδριο σχετικά με τη δυνατότητα να τερματιστεί εντελώς η διαδικασία check-in των 90 ημερών και να χρησιμοποιηθούν απλώς οι ετήσιες ενημερώσεις ανάλογα με τη βίζα που έχει ένας εκπατρισμένος ή μακροπρόθεσμος επισκέπτης, δεν υπάρχουν σχέδια για να το πράξουν στο κοντινό ή ενδιάμεσο μέλλον.

Ωστόσο, υπάρχουν σχέδια να επιτραπούν επεκτάσεις ορισμένων τύπων βίζας και στο διαδίκτυο και αυτό είναι επί του παρόντος υπό δοκιμή, αν και δεν θα ισχύει για όλους.
Για να εγγραφούν στην υπηρεσία ηλεκτρονικής ειδοποίησης 90 ημερών, οι αλλοδαποί μπορούν να εγγραφούν ψηφιακά στο «www.immigration.go.th"οπουδήποτε και οποτεδήποτε. Απαιτείται email για να εγγραφείτε στην υπηρεσία ηλεκτρονικής ειδοποίησης 90 ημερών. Η πρώτη επίσκεψη πρέπει να είναι αυτοπροσώπως γενικά, αλλά οι επόμενες επισκέψεις μπορεί να είναι διαδικτυακά.

Αυτό το άρθρο εμφανίστηκε αρχικά στον αδελφό μας ιστότοπο The Pattaya News.

Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.