Οι Προξενικές Υποθέσεις άρχισαν να μετασχηματίζονται και εξελίσσονται σε ηλεκτρονικά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Το Τμήμα Προξενικών Υποθέσεων έχει ξεκινήσει μια μεγάλη μεταμόρφωση, εξελίσσοντας φέτος σε ένα πλήρως ηλεκτρονικό τμήμα. Η στροφή περιλαμβάνει την ενσωμάτωση της τεχνολογίας και της τεχνητής νοημοσύνης στις δραστηριότητές της, που χαρακτηρίζεται από την εισαγωγή νέων εικονιδίων και μιας σειράς βελτιωμένων υπηρεσιών e-Consular.

Ένα βασικό χαρακτηριστικό αυτού του ψηφιακού μετασχηματισμού είναι το σύστημα e-Passport, το οποίο αποθηκεύει βιομετρικά δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων εικόνων προσώπου, δακτυλικών αποτυπωμάτων και σαρώσεων ίριδας, σύμφωνα με τα πρότυπα του ICAO. Το σύστημα e-Visa, μια διαδικτυακή πλατφόρμα αίτησης βίζας, επεκτείνεται επί του παρόντος σε 38 γραφεία σε 23 χώρες στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και την Ασία. Έχει προγραμματιστεί να επεκταθεί στις αρχές του 2024 για να περιλαμβάνει 11 ακόμη γραφεία σε 9 χώρες, με υποστήριξη για επιπλέον 15 γλώσσες.

Το τμήμα έχει επίσης εφαρμόσει το e-legalization, ένα ηλεκτρονικό σύστημα πιστοποίησης εγγράφων που επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν την κατάσταση των εγγράφων τους για διεθνή χρήση, με αυτοκόλλητα ολογράμματος για την πρόληψη της πλαστογραφίας. Η ηλεκτρονική βοήθεια είναι μια άλλη κρίσιμη υπηρεσία, ένα διαδικτυακό σύστημα που έχει σχεδιαστεί για να βοηθά και να εκκενώνει τους πολίτες της Ταϊλάνδης σε καταστάσεις βίας ή καταστροφής παγκοσμίως. Το σύστημα e-Complaint, που αναπτύχθηκε για τη λήψη ποικίλων καταγγελιών στο διαδίκτυο, συνδέεται με το κεντρικό κέντρο παραπόνων της κυβέρνησης για γρήγορες και εμπεριστατωμένες επιλύσεις.

Ενισχύοντας περαιτέρω την προσβασιμότητα, το τμήμα κυκλοφόρησε μια προξενική εφαρμογή της Ταϊλάνδης για κινητά, παρέχοντας μια σειρά από προξενικές πληροφορίες και υπηρεσίες, όπως ένα σύστημα έκτακτης ανάγκης SOS, κλήσεις στο Διαδίκτυο, αυτοματοποιημένες Q&A και υπηρεσίες τοποθεσίας πρεσβείας, όλες προσβάσιμες μέσω ελέγχου ταυτότητας με δακτυλικά αποτυπώματα.

Ο Προξενικός δείκτης είναι μια περιεκτική συλλογή στατιστικών στοιχείων για τις παγκόσμιες προξενικές δραστηριότητες, βοηθώντας στην αποτελεσματική κατανομή του προϋπολογισμού. Το Σύστημα Παρακολούθησης Ψηφοφορίας στο εξωτερικό (OVMS) διασφαλίζει ότι οι πρεσβείες διεξάγουν εκλογές σύμφωνα με τους κανονισμούς, προσφέροντας παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο των εκλογικών καταστάσεων και υποστηρίζοντας την εξ αποστάσεως ψηφοφορία.

Το τμήμα έχει επίσης εισαγάγει ένα εγχειρίδιο e-Consular, το οποίο χρησιμεύει ως μια εκτεταμένη βάση γνώσεων για τους προξενικούς λειτουργούς παγκοσμίως, διευκολύνοντας τη γρήγορη πρόσβαση σε πληροφορίες και την επικοινωνία με το κεντρικό γραφείο.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.