Το δίκτυο κάνναβης της Ταϊλάνδης αναζητά σαφήνεια σχετικά με το νέο σχέδιο νόμου: Ανησυχίες για πολλά μέρη του νομοσχεδίου

Εθνικός-

Στις 19 Ιανουαρίου 2024, ο κ. Prasitchai Nunual, γενικός γραμματέας του δικτύου για τη διαμόρφωση του μέλλοντος της κάνναβης της Ταϊλάνδης, μίλησε για τον Δρ. Cholnan Srikaew, τον Υπουργό Δημόσιας Υγείας της Ταϊλάνδης, σχετικά με το προσχέδιο νόμου για την κάνναβη και την κάνναβη.

Η χρήση κάνναβης για οφέλη για την υγεία πρέπει να συνοδεύεται από έγκυρη συνταγή από γιατρό σύμφωνα με το νομοσχέδιο, ωστόσο, το κάπνισμα μαριχουάνας σε δημόσιους χώρους θα ενοχλούσε άλλους. Επομένως, το κάπνισμα μαριχουάνας δεν πρέπει να είναι σε δημόσιους χώρους, παρατήρησε ο Prasitchai.

Το κάπνισμα μαριχουάνας πρέπει να γίνεται μόνο σε καθορισμένους χώρους όπως τα τσιγάρα, είπε ο Prasitchai. Οι θεραπείες με βότανα με χρήση κάνναβης ήταν μια παραδοσιακή μέθοδος είτε με κάπνισμα, είτε με φαγητό είτε με άλλα μέσα. Ο Πρασιτσάι ρώτησε τον Δρ Τσόλναν για το πώς να διαφοροποιήσει αν ένα μόνο ρολό μαριχουάνας ήταν φαρμακευτικό ή ψυχαγωγικό. Υπήρξε επίσης σημαντική ανησυχία ότι το προτεινόμενο πρόστιμο των 60,000 μπατ, εάν συλληφθεί να χρησιμοποιεί μαριχουάνα για ψυχαγωγία, θα μπορούσε ενδεχομένως να γίνει κατάχρηση από διεφθαρμένες αρχές επιβολής του νόμου για να εκβιάσουν ανθρώπους, ιδιαίτερα τουρίστες και αλλοδαπούς.

Αυτό ίσχυε διπλά εάν ο κριτής για το εάν η χρήση μαριχουάνας ήταν ψυχαγωγική ή ιατρική αφεθεί στην αστυνομία.

Το νέο νομοσχέδιο ανέφερε ότι απαγόρευε πλήρως τους ψυχαγωγικούς σκοπούς, δίνοντας έμφαση στη χρήση για ιατρικές και υγειονομικές προοπτικές. Ωστόσο, κανένα σαφές μέτρο δεν έδειχνε την προστασία των καταναλωτών από τον καπνό μαριχουάνας σε δημόσιους χώρους, παρατήρησε ο Prasitchai. Έχει επίσης προταθεί ότι το να επιτρέπονται καφετέριες όπου οι άνθρωποι μπορούν να καπνίζουν με ειδικούς στο προσωπικό χωρίς να ενοχλούν άλλους θα προτιμάται από τη χρήση του δημόσιου χώρου.

Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης είχε στόχο να ελέγξει τη χρήση της μαριχουάνας ως παράνομης ουσίας και συνέταξε το νομοσχέδιο με πολύ αυστηρά μέτρα σε σύγκριση με τον έλεγχο των αλκοολούχων ποτών και των τσιγάρων που επιτρεπόταν να χρησιμοποιούνται για ψυχαγωγικούς σκοπούς, είπε ο Prasitchai.

Αν και η μαριχουάνα μπορούσε να θεραπεύσει περισσότερες από 8 ασθένειες, σύμφωνα με ερευνητές στην Ταϊλάνδη, το προσχέδιο νόμου απαγόρευε τη χρήση ψυχαγωγικών σκοπών σε σύγκριση με τα αλκοολούχα ποτά και τα τσιγάρα που προκαλούσαν διάφορα προβλήματα υγείας και δεν θεράπευαν καμία ασθένεια, είπε ο Prasitchai.

Πρασιτχάι αναρωτήθηκε γιατί η κυβέρνηση σκέφτηκε να χαλαρώσει τους περιορισμούς στο αλκοόλ, όπως οι ώρες πωλήσεων και οι διαφημίσεις, αλλά ήθελε να περιορίσει τη μαριχουάνα, η οποία είπε ότι ο Prasitchai ήταν σημαντικά λιγότερο επιβλαβής.

Ο ισχυρισμός ότι η μαριχουάνα θα αύξανε ενδεχομένως τις πιθανότητες των νέων να εθιστούν σε άλλες παράνομες ουσίες στο μέλλον και από ποιες πηγές η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης πήρε αυτές τις πληροφορίες αμφισβητήθηκε επίσης από τον Prasitchai.

Το σχέδιο νόμου βρίσκεται επί του παρόντος σε συζήτηση μεταξύ του Υπουργείου Δημόσιας Υγείας της Ταϊλάνδης και των υποστηρικτών της κάνναβης και των ιδιοκτητών επιχειρήσεων. Τα μέσα ενημέρωσης του TPN σημειώνουν ότι θα πρέπει να σταλεί στο υπουργικό συμβούλιο της Ταϊλάνδης και στη συνέχεια, εάν εγκριθεί στο Κοινοβούλιο, να συζητηθεί πριν από την επιβολή νόμου, κάτι που θα μπορούσε να είναι μια μακρά διαδικασία. Τούτου λεχθέντος, τα επιχειρήματα για τη νομιμοποίηση της κάνναβης συνεχίστηκαν από τότε που αποποινικοποιήθηκε το 2022 και δεν δείχνουν σημάδια επιβράδυνσης.

Διαβάστε το προηγούμενο άρθρο μας σχετικά με μια συνεχιζόμενη συζήτηση για το νομοσχέδιο για την κάνναβη και την κάνναβη.

Αυτό το άρθρο εμφανίστηκε αρχικά στον αδελφό μας ιστότοπο The Pattaya News.

Εγγραφή
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.