Τα Εθνικά Πάρκα ανακοινώνουν το εποχικό κλείσιμο του 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Η Αρχή Τουρισμού της Ταϊλάνδης (TAT) εξέδωσε μια συμβουλή τόσο για ντόπιους όσο και για διεθνείς ταξιδιώτες σχετικά με το εποχικό κλείσιμο των αξιοθέατων σε πολλά από τα εθνικά πάρκα της Ταϊλάνδης.

Το Γραφείο Εθνικών Πάρκων, υπό το Τμήμα Εθνικών Πάρκων, Άγριας Ζωής και Διατήρησης Φυτών (DNP), ξεκίνησε το ετήσιο κλείσιμο για το 2024, επηρεάζοντας 134 από τα 156 εθνικά πάρκα της χώρας.

Αυτή η πρακτική ρουτίνας αποτελεί μέρος των προσπαθειών της Ταϊλάνδης να διατηρήσει τη βιώσιμη περιβαλλοντική διαχείριση της φυσικής της κληρονομιάς. Τα κλεισίματα ποικίλλουν σε ημερομηνίες στα εθνικά πάρκα και οφείλονται κυρίως στις καιρικές συνθήκες, ειδικά κατά τους βροχερούς μήνες. Αυτά τα κλεισίματα είναι απαραίτητα για τη διασφάλιση της ασφάλειας των επισκεπτών και για την οικολογική ανάκαμψη.

Μεταξύ των 156 εθνικών πάρκων της Ταϊλάνδης, περιλαμβάνεται επίσης το Κέντρο Μελέτης Φύσης και Οικοτουρισμού Jedkod-Pongkonsao που θα ανακοινωθεί σύντομα στο Saraburi. Ένας λεπτομερής πίνακας που δείχνει τις περιόδους κλεισίματος 2024-2025 για αξιοθέατα σε αυτά τα εθνικά πάρκα, διαιρεμένες με τις τοποθεσίες τους στα αντίστοιχα Περιφερειακά Γραφεία Προστατευόμενων Περιοχών, παρέχεται από το DNP και είναι διαθέσιμος για αναφορά.

Συνιστάται στους επισκέπτες να εξοικειωθούν με τους κανόνες και τους κανονισμούς κάθε εθνικού πάρκου πριν από την επίσκεψή τους. Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, οι ταξιδιώτες μπορούν να επικοινωνήσουν με το Γραφείο του Εθνικού Πάρκου στο τηλ: +66 (0) 2562 0760-3 ή +66 (0) 2561 0777 εσωτ. 1743, 1744. Περισσότερες λεπτομέρειες είναι επίσης διαθέσιμες στον επίσημο ιστότοπο του DNP και στη σελίδα τους στο Facebook, National Parks of Thailand.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.