Οι υπεύθυνοι εστιατορίων της Ταϊλάνδης ζητούν από την κυβέρνηση να ξεκλειδώσει τις ώρες πώλησης αλκοόλ και να τερματίσει την απαγόρευση των απογευματινών πωλήσεων

Ταϊλάνδη -

Οι χειριστές του ταϊλανδέζικου εστιατορίου ζητούν από την κυβέρνηση της Ταϊλάνδης να ξεκλειδώσει τις ώρες πώλησης αλκοόλ και να τερματίσει τις περιόδους πώλησης που περιορίζονται, ειδικά από τις 2:5 έως τις XNUMX:XNUMX τα απογεύματα.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Χειριστών Εστιατορίων της Ταϊλάνδης κ. Sorathep Rojpojjanaras (Steep) είπε στα Thai Media, «Οι νόμιμες ώρες κλεισίματος των χώρων διασκέδασης παρατάθηκαν στις 4:00 π.μ. Οι υπεύθυνοι εστιατορίων θέλουν η κυβέρνηση να λάβει υπόψη της τις νόμιμες ώρες πώλησης αλκοόλ, ειδικά τα απογεύματα».

«Έχουμε στείλει επιστολή στον Πρωθυπουργό ζητώντας επίσημα να ξεκλειδώσει τις ώρες πώλησης αλκοόλ κατά τις 2:00 μ.μ. έως τις 5:00 μ.μ. προκειμένου να ενισχυθούν οι επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών. Το χρειαζόμαστε ως δώρο Πρωτοχρονιάς από την κυβέρνηση της Ταϊλάνδης», εξήγησε ο κ. Sorathep.

«Για να ανακουφιστούν τα εμπόδια στις πωλήσεις από τις επιχειρήσεις εστιατορίων, το ωράριο απαγόρευσης πώλησης αλκοόλ από τις 2:00 μ.μ. έως τις 5:00 μ.μ. πρέπει να ακυρωθεί. Αυτή η απαγόρευση συνεχίζεται για περισσότερα από 50 χρόνια. Οι ώρες απαγόρευσης έχουν προκαλέσει προβλήματα με τους ξένους τουρίστες και πολλοί από αυτούς δεν καταλαβαίνουν γιατί υπάρχει απαγόρευση και στη συνέχεια διαφωνούν με τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων», πρόσθεσε ο Σοράθεπ.

«Η Ταϊλάνδη είναι μια χώρα με γνώμονα τον τουρισμό. Αυτή η απαγόρευση ωρών πώλησης αλκοόλ δεν είναι διεθνές δίκαιο. Η οικονομία και η τουριστική επιχείρηση της Ταϊλάνδης δεν έχουν αποκατασταθεί πλήρως σε σύγκριση με πριν από την πανδημία του Covid-19», είπε ο κ. Σημείωσε ο Σοράθεπ.

Η Sorathep και άλλοι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων έχουν επίσης επισημάνει ότι κανείς στην τρέχουσα κυβέρνηση δεν μπορεί να εξηγήσει επαρκώς τον λόγο της απογευματινής απαγόρευσης, μόνο με τις φήμες ότι ο αρχαϊκός νόμος άνω των πενήντα ετών θεσπίστηκε αρχικά από τον Πρωθυπουργό εκείνη την εποχή για να απαγορευθεί φερόμενος στον Thaj. οι κρατικοί υπάλληλοι να φύγουν νωρίς από τη δουλειά για να πάνε να πιουν.

Ένας άλλος λόγος για τον οποίο τέθηκε σε ισχύ ο νόμος από τους πολιτικούς της Ταϊλάνδης ήταν η απαγόρευση των πωλήσεων αλκοόλ καθώς τα σχολεία απαγόρευαν την οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, αλλά οι επικριτές επισήμαναν συνεχώς ότι ένας μεθυσμένος οδηγός θα μπορούσε να μεθύσει πολύ από τις 11 π.μ. έως τις 2 μ.μ. ούτως ή άλλως, καθιστώντας τον νόμο παράλογο.

Το κοινοβούλιο της Ταϊλάνδης συζητά επίσης την αλλαγή των ωρών πώλησης αλκοόλ αλλά η βιομηχανία εστιατορίων και τουρισμού είπε ότι αυτές οι συζητήσεις συνεχίζονται εδώ και χρόνια και ότι ο Ταϊλανδός πρωθυπουργός και το υπουργικό συμβούλιο έχουν τη δύναμη να επιταχύνουν τη διαδικασία και να ακυρώσουν τους παλιούς νόμους χωρίς να χρειάζεται να συζητήσουν νέους.

Υπήρξε επίσης συζήτηση σχετικά με το να επιτρέπονται οι πρωινές πωλήσεις αλκοόλ σε παντοπωλεία και παντοπωλεία, σημειώνει η TPN Media. Ένας περιορισμός που δεν επιβάλλεται επί του παρόντος, ωστόσο, είναι η άρση των απαγορεύσεων στις πωλήσεις αλκοόλ κατά τη διάρκεια των βουδιστικών θρησκευτικών εορτών, καθώς αυτό θεωρείται ως ένα ευαίσθητο θέμα για πολλούς συντηρητικούς και θρησκευόμενους ανθρώπους σε όλη την Ταϊλάνδη, παρά το γεγονός ότι είχε προταθεί από ορισμένα πολύ φιλελεύθερα μέλη της κυβέρνησης στο παρελθόν.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The TPN National News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.