Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης μεταβαίνει στο Νταβός για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ

ΦΩΤΟ: เศรษฐา ทวีสิน - Srettha Thavisin

Εθνική -

Η πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Srettha Thavisin ξεκίνησε μια κρίσιμη αποστολή στην Ελβετία σήμερα, 15 Ιανουαρίου, για να παραστεί στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) στο Νταβός.

Από τις 15 έως τις 19 Ιανουαρίου, ο κ. Srettha θα συμμετάσχει σε παγκόσμιους ηγέτες και τιτάνες των επιχειρήσεων στο φόρουμ με θέμα «Rebuilding Trust» με στόχο την ενίσχυση της εμπιστοσύνης μεταξύ των εθνών για την αντιμετώπιση των προκλήσεων του τρέχοντος παγκόσμιου τοπίου.

Μαζί του είναι μια αντιπροσωπεία υψηλών εξουσιών υπουργών του υπουργικού συμβουλίου, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού Εξωτερικών Parnpree Bahiddha-Nukara και του υπουργού Μεταφορών Suriya Jungrungreangkit. Αυτή σηματοδοτεί την πρώτη ευρωπαϊκή επίσκεψη του κ. Srettha από τότε που έγινε Πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης και η πρώτη φορά εδώ και 12 χρόνια ένας Ταϊλανδός ηγέτης κοσμεί το WEF με την παρουσία του.

Το WEF παρουσιάζει μια κρίσιμη πλατφόρμα για τον κ. Srettha για να επιδείξει τη δέσμευση της Ταϊλάνδης για συνεργασία και παγκόσμια δέσμευση. Σύμφωνα με αναφορές, ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του θα εμβαθύνουν σε τέσσερις βασικές ροές εργασίας – συνεργασία και ασφάλεια, οικονομική ανάπτυξη, ρόλος της τεχνητής νοημοσύνης στην κοινωνία και την οικονομία και λύσεις για το κλίμα. Ωστόσο, η πρωταρχική τους εστίαση θα είναι στην προσέλκυση επενδύσεων για το μεγάλο έργο Land Bridge της χώρας, το οποίο οραματίζεται να αλλάξει το παιχνίδι για τα logistics και το οικονομικό τοπίο της Ταϊλάνδης.

Αυτό το μεγαθήριο 1 τρισεκατομμυρίου μπατ στοχεύει να συνδέσει τη Θάλασσα Ανταμάν και τον Κόλπο της Ταϊλάνδης μέσω λιμανιών βαθέων υδάτων, αυτοκινητοδρόμων και σιδηροδρόμων. Εκτρέποντας την κυκλοφορία από το συμφορημένο στενό της Malacca, η Land Bridge υπόσχεται να ενισχύσει το περιφερειακό εμπόριο και να καθιερώσει την Ταϊλάνδη ως βασικό κόμβο logistics. Ο κ. Srettha και η ομάδα του θα αξιοποιήσουν το WEF για να προσελκύσουν πιθανούς επενδυτές και να παρουσιάσουν τις δυνατότητες του έργου για προσοδοφόρες αποδόσεις.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Βοηθήστε στην υποστήριξη του The Pattaya News το 2024!

Χρειάζεστε ιατρική ή ταξιδιωτική ασφάλιση για το ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Μπορούμε να βοηθήσουμε!

Εγγραφή
Tanakorn Panyadee
Ο τελευταίος μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιδύο ετών που σήμερα ζει και σπουδάζει το τελευταίο έτος του κολεγίου του στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.