Το Koh Samui αναμένει έκρηξη στη γραμμή κρουαζιέρας φέτος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Το Κο Σαμούι στην επαρχία Σουράτ Τάνι αναμένει άνοδο του τουρισμού καθώς 47 κρουαζιερόπλοια έχουν προγραμματιστεί να ελλιμενίσουν στο νησί φέτος, φέρνοντας περίπου 25,000 επιβάτες. Σύμφωνα με την Αρχή Τουρισμού της Ταϊλάνδης (TAT), η πλειοψηφία αυτών των επισκεπτών αναμένεται να είναι από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρώπη και την Αυστραλία.

Μόνο τον Ιανουάριο, το νησί αναμένει την άφιξη 10 κρουαζιερόπλοιων. Μόλις αυτό το Σάββατο (13 Ιανουαρίου), το νότιο νησί υποδέχτηκε τους επιβάτες από δύο κρουαζιερόπλοια. Το Ηλιοστάσιο των Διασήμων έφερε 2,852 τουρίστες, κυρίως Ασιάτες, που ταξίδευαν από το Χονγκ Κονγκ μέσω Βιετνάμ και κατευθύνονταν προς τη Σιγκαπούρη. Εν τω μεταξύ, το Mein Schiff 5 έφτασε με 2,543 τουρίστες, κυρίως Γερμανούς, που προέρχονταν από τη Σιγκαπούρη και την Κουάλα Λουμπούρ, και έμελλε να συνεχίσει στο Βιετνάμ.

Οι επισκέπτες από τα δύο πλοία συμμετείχαν σε μια μονοήμερη εκδρομή στο Koh Samui, με τις δαπάνες τους να αναμένεται να εισφέρουν περίπου 20 εκατομμύρια μπατ στην τοπική οικονομία.

Η TAT είπε ότι η σταθερή αύξηση των επισκέψεων σε κρουαζιερόπλοια στο Koh Samui είναι ενδεικτική μιας συνεχιζόμενης ανοδικής τάσης στην τουριστική βιομηχανία του νησιού. Μόνο πέρυσι, το νησί υποδέχθηκε σχεδόν 50,000 επισκέπτες μέσω κρουαζιερόπλοιων, μια σημαντική εισροή που ενίσχυσε σημαντικά την τοπική οικονομία με έσοδα περίπου 150 εκατομμυρίων μπατ.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για πέντε χρόνια. Ειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση μεταξύ ταϊλανδέζικου στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ δημοσιογράφων και αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.