Ο υπουργός Μεταφορών της Ταϊλάνδης ανακοινώνει σχέδια για ενίσχυση των χρονοθυρίδων πτήσεων καθώς ο τουρισμός δείχνει σημάδια αναζωπύρωσης

Εθνικός-

Στις 12 Ιανουαρίου 2024, ο κ. Suriya Juangroongruangkit, υπουργός Μεταφορών της Ταϊλάνδης, αποκάλυψε δημόσια μετά την εκδήλωση CAAT OPEN HOUSE 2024 ότι υπάρχει έντονη τάση για αναζωπύρωση της τουριστικής βιομηχανίας, ως εκ τούτου, η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας της Ταϊλάνδης (CAAT ) πρέπει να αυξήσει τον αριθμό των πτήσεων για να καλύψει την επερχόμενη ζήτηση.

Το σχέδιο για την κάλυψη της ζήτησης για περισσότερες πτήσεις περιλαμβάνει τα αεροδρόμια Suvarnabhumi, Don Mueang, Chiang Mai και Phuket που είναι δημοφιλείς προορισμοί για ξένους τουρίστες. Όσον αφορά την αρχική αξιολόγηση, η CAAT θα μπορούσε να προγραμματίσει χρονοθυρίδες έως και 30% έως 40% υψηλότερα σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση, δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών.

Η CAAT έλαβε εντολή να διαχειριστεί τα προγράμματα πτήσεων σε ώρες αιχμής και να αυξήσει τον αριθμό των χρονοθυρίδων πτήσης, καθώς θα προκαλούσε δυνητικά θετικές επιπτώσεις σε έναν αυξανόμενο αριθμό επιβατών, παρατήρησε ο Suriya.

«Ωστόσο, το Υπουργείο Μεταφορών εκτίμησε ότι η τρέχουσα κατάσταση των αερομεταφορών συνεχίζει να ανακάμπτει και σύντομα θα επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα, όπως πριν από τον COVID-19 το 2019. Ήταν προφανές ότι η ζήτηση για κρατήσεις πτήσεων, όχι μόνο για τις αεροπορικές εταιρείες της Ταϊλάνδης, αλλά και διεθνείς αεροπορικές εταιρείες, έχει αυξηθεί σε σημασία. Οι αεροπορικές εταιρείες δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν στην αυξανόμενη ζήτηση αυτή τη στιγμή, αλλά μέσα στα επόμενα χρόνια, η αεροπορική βιομηχανία θα επεκταθεί καθώς θα υπήρχαν περισσότερα αεροπλάνα διαθέσιμα για εξυπηρέτηση», δήλωσε ο Suriya..

Ο κ. Suttipong Kongpool, πρόεδρος της CAAT, αποκάλυψε δημόσια ότι η συνολική κατάσταση των αεροπορικών μεταφορών του αριθμού των επιβατών έχει ανακάμψει κατά 74% σε σύγκριση με το 2019. Το δεύτερο εξάμηνο του 2024 είναι πιθανό να φέρει μεγαλύτερη ζήτηση πτήσεων και να φέρει τον συνολικό όγκο επιβατών φέτος πίσω στα φυσιολογικά επίπεδα πριν από τον Covid-19, είπε ο Suttipong.

Ωστόσο, η κινεζική αγορά αντιμετωπίζει επί του παρόντος οικονομικά προβλήματα και η πολιτική απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης που επιτρέπει στους Κινέζους τουρίστες την απαλλαγή από την υποχρέωση θεώρησης ενδέχεται να μην τονώσει τον τουρισμό στην Ταϊλάνδη, όπως ήλπιζε αρχικά η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης. Ωστόσο, πιστεύεται ότι οι Κινέζοι θα άρχιζαν να ταξιδεύουν περισσότερο το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, κατέληξε ο Suttipong.

Αυτό το άρθρο εμφανίστηκε αρχικά στον αδελφό μας ιστότοπο The Pattaya News.

Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.