Η Ταϊλάνδη κερδίζει πάνω από 6.6 δισεκατομμύρια μπατ από ξένες κινηματογραφικές παραγωγές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Η Ταϊλάνδη κερδίζει πάνω από 6.6 δισεκατομμύρια μπατ από ξένες κινηματογραφικές παραγωγές, θέτοντας νέο ρεκόρ για την ταϊλανδική κινηματογραφική βιομηχανία.

Ο Υπουργός Τουρισμού και Αθλητισμού Sudawan Wangsuphakijkosol μοιράστηκε δεδομένα σχετικά με τον άνευ προηγουμένου αριθμό διεθνών κινηματογραφικών έργων στην Ταϊλάνδη το 2023. Σύμφωνα με τα δεδομένα, 466 διεθνή κινηματογραφικά έργα από 40 διαφορετικά έθνη γυρίστηκαν στην Ταϊλάνδη, αποφέροντας εκτιμώμενα 6.6 δισεκατομμύρια μπατ.

Από τότε που η Ταϊλάνδη άρχισε να ενθαρρύνει την κινηματογραφική βιομηχανία, αυτό είναι το υψηλότερο εισόδημα που έχουν αποφέρει διεθνείς κινηματογραφιστές. Οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν η πιο σημαντική πηγή ξένων κινηματογραφικών συνεργείων, με 34 παραγωγές που κερδίζουν περισσότερα από 3.1 δισεκατομμύρια μπατ.

Το Χονγκ Κονγκ βρέθηκε στη δεύτερη θέση με 10 έργα που απέφεραν 707 εκατομμύρια μπατ. Οι επόμενες τρεις κορυφαίες πηγές ήταν η Κίνα, η Γερμανία και η Νότια Κορέα.

Οι 10 κορυφαίες επαρχίες της Ταϊλάνδης με τις περισσότερες παραγωγές ξένων ταινιών το 2023 ήταν:

1. Μπανγκόκ

2. Τσονμπούρι

3. Σαμούτ Πράκαν

4. Pathum Thani

5. Πουκέτ

6. Nonthaburi

7. Τσιάνγκ Μάι

8. Nakhon Pathom

9. Κράμπι

10. Ratchaburi

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.