Το DDPM επιβεβαιώνει επιχειρησιακή προειδοποίηση για τσουνάμι παρά την ελαττωματική σημαδούρα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Το Υπουργείο Πρόληψης και Μετριασμού Καταστροφών (DDPM) επιβεβαίωσε την ανάκτηση ενός δυσλειτουργικού σημαντήρα ανίχνευσης τσουνάμι, του Σταθμού 23461, από τη Θάλασσα Ανταμάν και διαβεβαίωσε το κοινό ότι το σύστημα προειδοποίησης για τσουνάμι της Ταϊλάνδης παραμένει πλήρως λειτουργικό.

Το θέμα με τη σημαδούρα, που βρίσκεται περίπου 340 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Πουκέτ, ήρθε στο φως στις 3 Αυγούστου πέρυσι. Το τμήμα ζήτησε τη βοήθεια του Βασιλικού Ναυτικού της Ταϊλάνδης για την ανάκτησή του στις 7 Αυγούστου. Μια σημαδούρα αντικατάστασης αποστέλλεται αυτήν τη στιγμή από τις Ηνωμένες Πολιτείες και αναμένεται να φτάσει στην Ταϊλάνδη μέχρι τον Μάρτιο, με την εγκατάσταση να έχει προγραμματιστεί για τον Νοέμβριο του τρέχοντος έτους.

Το DDPM τόνισε ότι ο παροπλισμός του Σταθμού 23461 δεν μειώνει την αποτελεσματικότητα του Εθνικού Κέντρου Προειδοποίησης Καταστροφών (NDWC). Το NDWC χρησιμοποιεί μια ολοκληρωμένη προσέγγιση, χρησιμοποιώντας δεδομένα από πολλές πηγές, συμπεριλαμβανομένης της διεθνούς παρακολούθησης σεισμών στον Ινδικό Ωκεανό και δεδομένων από άλλες σημαδούρες τσουνάμι στην περιοχή, καθώς και μετρήσεις της στάθμης του νερού από σταθμούς στην Ινδία, την Ινδονησία και τοπικά στο Koh Mang στο Phang Nga και Koh Racha Noi στο Πουκέτ.

Αυτό το ολοκληρωμένο σύστημα έχει σχεδιαστεί για να παρέχει έγκαιρες προειδοποιήσεις για τσουνάμι σε παράκτιες επαρχίες όπως το Satun, το Trang, το Krabi, το Phang Nga, το Ranong και το Phuket. Η σημασία ενός τέτοιου ισχυρού συστήματος προειδοποίησης τονίστηκε έντονα από το τραγικό τσουνάμι του 2004 που κατέστρεψε τις δυτικές και νότιες ακτές της Ταϊλάνδης, συμπεριλαμβανομένων δημοφιλών τουριστικών προορισμών όπως το Πουκέτ, το Κάο Λακ και το νησί Phi Phi, με αποτέλεσμα σημαντικές απώλειες ζωών και εκτεταμένες ζημιές στις υποδομές.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.