Η κυβέρνηση ενισχύει την παγκόσμια έκκληση για την ταϊλανδέζικη κουζίνα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Το Υπουργείο Εμπορίου ξεκίνησε το «Travel, Taste, Eat Thai SELECT», μια εκστρατεία για την προώθηση της ταϊλανδέζικης κουζίνας παγκοσμίως ως μέρος της πολιτικής του για την «ήπια δύναμη».

Αυτή η προσπάθεια, με επικεφαλής το Τμήμα Προώθησης Διεθνούς Εμπορίου (DITP), επικεντρώνεται στην ενθάρρυνση των ταϊλανδέζικων εστιατορίων παγκοσμίως να αποκτήσουν την πιστοποίηση Thai SELECT, διασφαλίζοντας την αυθεντικότητα των ταϊλανδέζικων τροφίμων.

Υπογραμμίζοντας την παγκόσμια δημοτικότητα της ταϊλανδέζικης κουζίνας, η υποστήριξη της διοίκησης από το 2002 συνέβαλε καθοριστικά στην αύξηση του αριθμού των ταϊλανδέζικων εστιατορίων στο εξωτερικό από 5,500 σε 15,000. Η πιστοποίηση Thai SELECT του Υπουργείου Εμπορίου διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στη διατήρηση των προτύπων για τα ταϊλανδέζικα εστιατόρια τόσο στην Ταϊλάνδη όσο και στο εξωτερικό.

Επί του παρόντος, υπάρχουν 17,478 ταϊλανδέζικα εστιατόρια παγκοσμίως, με τα 1,546 από αυτά να διαθέτουν πιστοποίηση Thai SELECT, κυρίως επικεντρωμένα στις ΗΠΑ.

Η εκστρατεία, που υποστηρίζεται από το Τμήμα Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, το Υπουργείο Τουρισμού και Αθλητισμού και την Αρχή Τουρισμού της Ταϊλάνδης, περιλαμβάνει προσπάθειες μάρκετινγκ και τη δημιουργία τουριστικών μονοπατιών με επίκεντρο τα εστιατόρια Thai SELECT. Η προσέγγιση στοχεύει να ανεβάσει το διεθνές ανάστημα της ταϊλανδέζικης κουζίνας και να συμβάλει σημαντικά στην οικονομική πρόοδο της Ταϊλάνδης.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για πέντε χρόνια. Ειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση μεταξύ ταϊλανδέζικου στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ δημοσιογράφων και αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.