Η σπάνια φάλαινα Omura εντοπίστηκε στο Πουκέτ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Μια λευκή φάλαινα Omura εντοπίστηκε από έναν ταξιδιώτη σε μια βάρκα 9 χιλιόμετρα νότια του Koh Hey στο Πουκέτ, με θαλάσσιους βιολόγους να λένε ότι η θέαση θα μπορούσε να είναι η πρώτη που καταγράφηκε ποτέ από αυτό το άπιαστο είδος στην Ταϊλάνδη και ίσως ακόμη και παγκοσμίως.

Ο Αναπληρωτής Καθηγητής Thon Thamrongnawasawat, θαλάσσιος βιολόγος στο Πανεπιστήμιο Kasetsart, αναγνώρισε τη φάλαινα με βάση τη χαρακτηριστική ενιαία κορυφογραμμή της στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού της, ένα χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει τη φάλαινα της Omura από τη φάλαινα Bruda.

Οι φάλαινες Omura, ένα είδος που απαντάται κυρίως στη Νοτιοανατολική Ασία και στα νερά νότια της Ιαπωνίας, είναι ένα σπάνιο θέαμα. Στην Ταϊλάνδη, τα βλέπουν πιο συχνά στη Θάλασσα Ανταμάν σε σύγκριση με τον Κόλπο της Ταϊλάνδης. Η θέαση μιας λευκής φάλαινας Omura είναι ιδιαίτερα σπάνια, με τον αναπληρωτή καθηγητή Thon να προτείνει ότι η πιθανότητα ενός τέτοιου γεγονότος είναι περίπου ένα στα 10 εκατομμύρια.

Οι αξιωματούχοι ανέφεραν επίσης μια άλλη πρόσφατη θέαση μιας λευκής φάλαινας 7 μέτρων από τουρίστες κοντά στο νησί Phi Phi. Αυτή τη στιγμή εργάζονται για να επιβεβαιώσουν το είδος αυτού του θαλάσσιου πλάσματος. Τα τουριστικά σκάφη και τα αλιευτικά σκάφη προτρέπονται να είναι προσεκτικά όταν επιχειρούν σε περιοχές που είναι γνωστό ότι κατοικούνται από φάλαινες του Omura.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για πέντε χρόνια. Ειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση μεταξύ ταϊλανδέζικου στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ δημοσιογράφων και αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.