Οι μεγαλύτερες ιστορίες του Πουκέτ από την περασμένη εβδομάδα: Συντριβή ταχύπλοου και άλλα

Γεια σας, αναγνώστες και υποστηρικτές του Phuket Express!

Ακολουθεί η εβδομαδιαία μας εκπομπή στην οποία επισημαίνουμε τις κορυφαίες τοπικές ιστορίες στην περιοχή μας του Πουκέτ από την περασμένη εβδομάδα. Ο αριθμός των ιστοριών διαφέρει από εβδομάδα σε εβδομάδα.

Αυτά επιλέγονται και επιμελούνται από τη συντακτική μας ομάδα και έχουν σχεδιαστεί για να μπορούν οι αναγνώστες μας να ενημερώνονται γρήγορα για σημαντικές ιστορίες που μπορεί να έχουν χάσει. Δημοσιεύουμε πολλές ιστορίες καθημερινά και είναι εύκολο να χάσουμε τα ίχνη σημαντικών γεγονότων ή αλλαγών στην περιοχή μας. Κάνουμε εθνικές ανακεφαλαιώσεις σε ξεχωριστό άρθρο, Αυτές είναι μόνο οι κορυφαίες τοπικές ιστορίες στο Πουκέτ και τις κοντινές επαρχίες.

Δεν έχουν ιδιαίτερη σειρά σπουδαιότητας, αλλά κατά προσέγγιση με σειρά δημοσίευσης. Αυτά είναι από τη Δευτέρα 1 Ιανουαρίου έως την Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024.

  1. Ένα πεντάχρονο κορίτσι από τη Ρωσία διαπιστώθηκε ότι πέθανε και ένας καπετάνιος έπεσε αναίσθητος και τραυματίστηκε μετά από σύγκρουση με σκάφος στο Πουκέτ. Επιπλέον, έξι ξένοι τουρίστες και ένα μέλος του πληρώματος του σκάφους υπέστησαν διάφορους τραυματισμούς όταν το ταχύπλοό τους στο ίδιο ατύχημα συνετρίβη με βράχους κοντά στο νησί Maithon στο Chalong.

Αμφεταμίνη βρέθηκε στην κυκλοφορία του αίματος ενός καπετάνιου σκάφους όταν ένα ταχύπλοο προσέκρουσε σε βράχους κοντά στο νησί Maithon στο Chalong, σκοτώνοντας ένα πεντάχρονο κορίτσι από τη Ρωσία που βρισκόταν σε διακοπές.

Πέντε οδηγοί σκαφών βρέθηκαν θετικοί σε παράνομες ναρκωτικές ουσίες πρόσφατα σε προβλήτα στο Thalang μετά από τυχαίο έλεγχο.

Οι συντριβές και οι βυθίσεις σκαφών ήταν ένα σημαντικό ζήτημα πρόσφατα στην Ταϊλάνδη.

2. Ένας άνδρας πέθανε από πυροβολισμό μπροστά σε ξενοδοχείο στο Karon την Πρωτοχρονιά. Άμεσα συνελήφθη ένας ύποπτος.

Αυτή ήταν η πρώτη επιβεβαιωμένη δολοφονία της Πρωτοχρονιάς στο Πουκέτ.

3. Ένας Βρετανός συνελήφθη με όπλο και σφαίρες στο Wichit μετά από καυγά με έναν άνδρα που αποκάλεσε «φίλο» σε ένα ταξί Tuk Tuk στην Καμάλα.

Οι αναρτήσεις του στο Instagram φάνηκαν να δείχνουν τον πολυτελή τρόπο ζωής του με ένα προσωπικό αεροπλάνο που ταξιδεύει σε πολλές χώρες. Η τρέχουσα βίζα του είναι τρίμηνη τουριστική. Ωστόσο, οι αστυνομικοί ερευνούν τι έκανε στο Πουκέτ και γιατί πρέπει να κουβαλάει όπλο αν είναι απλώς τουρίστας.

4. Το Πουκέτ ανακοίνωσε συνολικά 2 θανάτους με 40 τραυματισμούς και 41 ατυχήματα σε επτά ημέρες (29 Δεκεμβρίου 2023 – 4 Ιανουαρίου 2024) της Πρωτοχρονιάς Επταήμερης Εκστρατείας Οδικής Ασφάλειας.

Ένας 33χρονος άνδρας οδηγός σκοτώθηκε όταν το φορτηγό του συγκρούστηκε με ένα άλλο φορτηγό και ένα σεντάν στο Thalang, ο πρώτος θάνατος που αναφέρθηκε στην Πρωτοχρονιάτικη Εκστρατεία Οδικής Ασφάλειας του Πουκέτ.

Ένας Ταϊλανδός αναβάτης έχασε τη ζωή του και ένας αλλοδαπός τραυματίστηκε μετά από σύγκρουση μεγάλης μοτοσυκλέτας με μικρότερο μηχανάκι στο Κάθου.

Η επόμενη μεγάλη εκστρατεία για την ασφάλεια των ατυχημάτων θα είναι κατά τη διάρκεια του Songkran τον Απρίλιο.

5. Ένας Ρώσος συνελήφθη στο διεθνές αεροδρόμιο του Πουκέτ, αφού φέρεται να αφαίρεσε από τους γονείς του έναν ανήλικο κάτω των 18 ετών.

Κατηγορείται ότι αφαιρείται ένας ανήλικος ηλικίας άνω των 15 ετών, αλλά όχι περισσότερο από 18 ετών από τους γονείς ή τον κηδεμόνα τους, ακόμη και αν δόθηκε η συγκατάθεση.

Αυτά για αυτήν την εβδομάδα, Καλή Χρονιά!

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.