Ο Γερμανός Πρόεδρος θα επισκεφθεί την Ταϊλάνδη αυτόν τον μήνα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

ΜΠΑΝΓΚΟΚ (NNT) – Ο Γερμανός Πρόεδρος Frank-Walter Steinmeier πρόκειται να ηγηθεί κυβερνητικής αντιπροσωπείας σε τριήμερη επίσκεψη στην Ταϊλάνδη από τις 24 Ιανουαρίου, σηματοδοτώντας την πρώτη κρατική επίσκεψη Γερμανού προέδρου στη χώρα από το ταξίδι του Johannes Rau το 2002. Steinmeier , ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία από τον Μάρτιο του 2017, θα συνοδεύεται από τη σύζυγό του, Elke Büdenbender.

Η επίσκεψη, μετά από πρόσκληση του πρωθυπουργού Srettha Thavisin, στοχεύει στην ενίσχυση των διμερών σχέσεων μεταξύ Ταϊλάνδης και Γερμανίας. Βασικό μέρος της ατζέντας είναι η συνάντηση με τον Ταϊλανδό πρωθυπουργό στο Κυβερνητικό Μέγαρο στις 25 Ιανουαρίου, όπου οι ηγέτες θα επιβλέψουν την υπογραφή συμφωνιών που σχετίζονται με το σιδηροδρομικό σύστημα και την επιστημονική συνεργασία.

Προβλέπεται επίσης δείπνο στο Κυβερνητικό Μέγαρο, που θα παραθέσει ο Srettha προς τιμήν του Steinmeier, της συζύγου του και της γερμανικής αντιπροσωπείας. Θα ακολουθήσει ένα κοινό με τους Μεγαλειότητες Βασιλιά και Βασίλισσα στο Dusit Palace.

Στόχος του Srettha για αυτήν την επίσκεψη είναι να αναβαθμίσει τις σχέσεις Ταϊλάνδης-Γερμανίας σε μια στρατηγική εταιρική σχέση, εστιάζοντας στην πολιτική συνεργασία, το εμπόριο, τις επενδύσεις, την ενέργεια, την ασφάλεια και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Το πρόγραμμα του Steinmeier στην Ταϊλάνδη περιλαμβάνει μια ξενάγηση στο εργοστάσιο της Mercedes-Benz στην επαρχία Samut Prakan και μια επίσκεψη στο πλωτό ηλιακό πάρκο του Sirindhorn Dam, το οποίο παρουσιάζεται ως το μεγαλύτερο υδροπλωτό ηλιακό υβριδικό έργο στον κόσμο από την Αρχή Παραγωγής Ηλεκτρισμού της Ταϊλάνδης (EGAT). . Το Inclusive Sustainable Rice Landscape Project, το εθνικό πάρκο Pha Taem στα βορειοανατολικά και το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στην Μπανγκόκ είναι επίσης στο δρομολόγιό του.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.