Ο Διοικητής του Στρατού Διαψεύδει τους ισχυρισμούς για νομικές ενέργειες για την παραδοσιακή ενδυμασία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

ΜΠΑΝΓΚΟΚ (NNT) – Ο Διοικητής της Περιφέρειας Τέταρτης Στρατιάς, Αντιστράτηγος Σάντι Σακουντανάκ απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι λαμβάνονται νομικά μέτρα κατά νεαρών του Νότου επειδή φορούσαν παραδοσιακή μαλαισιανή ενδυμασία σε μια πολιτιστική έκθεση, διευκρινίζοντας ότι τα άτομα κλήθηκαν για συμμετοχή σε δραστηριότητες που σχετίζονται με τον αυτονομισμό .

Συζητώντας το θέμα, ο υποστράτηγος Santi τόνισε την υποστήριξη των αρχών της Ταϊλάνδης για την πολιτιστική έκφραση, επικαλούμενος μια προηγούμενη έκθεση όπου πραγματοποιήθηκε ένας διαγωνισμός παραδοσιακής μαλαισιανής φορεσιάς χωρίς αντίρρηση. Ζήτησε να σταματήσει η διάδοση παραπληροφόρησης σχετικά με το θέμα.

Ο υποστράτηγος Pramote Promin, εκπρόσωπος της Στρατιάς της 4ης Περιφέρειας, σημείωσε ότι ορισμένες ομάδες είχαν, ωστόσο, κατάχρηση της έκθεσης πολιτισμού της Μαλαισίας για τις δικές τους ατζέντες. Αυτό περιλάμβανε δραστηριότητες που αφορούσαν ποίηση που ενθάρρυνε τον αυτονομισμό και την επίδειξη σημαιών που συνδέονται με αυτονομιστικές φατρίες.

Οι αρχές επιβεβαίωσαν ότι οι νομικές ενέργειες εναντίον της ομάδας δεν σχετίζονται με την επιλογή του ρουχισμού τους. Αντίθετα, οι εκδοθείσες κλήσεις συνδέονται με προηγούμενες δραστηριότητες. Διαβεβαίωσαν ότι κάθε άτομο τυγχάνει δίκαιης μεταχείρισης και δεν θα απαγγελθούν κατηγορίες εκτός εάν αποδειχτεί ένοχος για έγκλημα.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.