Η Ταϊλάνδη συνοψίζει συνολικά 284 θανάτους την Πρωτοχρονιά Εκστρατεία Επτά Ημέρες Οδικής Ασφάλειας

Ταϊλάνδη -

Το Ταϊλανδικό Τμήμα Πρόληψης και Μετριασμού Καταστροφών (DDPM) ανέφερε την Παρασκευή (5 Ιανουαρίου), συνολικά 284 θανάτους, 2,307 τραυματισμούς και 2,288 τροχαία ατυχήματα σε επτά ημέρες (29 Δεκεμβρίου 2023 – 4 Ιανουαρίου 2024) του νέου έτους Εκστρατεία Επτά Ημερών Οδικής Ασφάλειας στην Ταϊλάνδη.

Ο υψηλότερος συνολικός αριθμός τροχαίων ατυχημάτων και τραυματισμών σε επτά ημέρες (29 Δεκεμβρίου 2023 – 4 Ιανουαρίου 2024) σημειώθηκε στο Kanchanaburi (82 φορές, 89 τραυματισμοί). Τα περισσότερα θύματα σημειώθηκαν στην Μπανγκόκ (19 θάνατοι).

Το DDPM ανέφερε την έβδομη ημέρα της εκστρατείας (4 Ιανουαρίου) ότι υπήρξαν 17 θάνατοι και 205 τραυματισμοί σε 200 τροχαία ατυχήματα.

Τα ατυχήματα προκλήθηκαν κυρίως από υπερβολική ταχύτητα (48.60%). Τα περισσότερα ατυχήματα αφορούσαν μηχανάκια (88.72%). Το σαράντα δύο τοις εκατό των τροχαίων ατυχημάτων συνέβησαν τα περισσότερα σε εθνικές οδούς. Τα περισσότερα ατυχήματα σημειώθηκαν μεταξύ 7:01 π.μ. έως τις 8:00 π.μ. (8%).

Ο μεγαλύτερος αριθμός ατυχημάτων και τραυματισμών σημειώθηκε στο Τακ (12 φορές, 15 τραυματισμοί). Η επαρχία με τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων ήταν η Roi-Et και η Suphan Buri (3 θάνατοι).

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The TPN National News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.